I kväll på SVT1: Missa inte Nedsläckt land
— svensk realityserie om när strömmen går

Posted by Erik SM7DZV on 18 februari, 2019 in Nyheter |

I kväll, den 18 februari 2019 klockan 21.45 sänds första avsnittet av SVT:s nya serie Nedsläckt land.
Klicka på bilden för att komma till SVTPlay.
Programserien visas där fram till den 7 augusti.

— Av Erik SM7DZV —

Sverige är ett av världens mest högteknologiska länder. Sverige är därmed också ett av världens mest teknikberoende länder. Hur klarar samhället krisen när det oväntade inträffar? Hur klarar vi oss när strömmen går under lång tid?

SVT har gjort ett experiment där scenariot är att elen försvinner i hela Sverige under en längre tid. Tio deltagare anländer till två olika hus för vad de tror är ett härligt semesteräventyr. En grupp hamnar i ett modernt hus och en grupp på en äldre gård. Redan första kvällen ändras förutsättningarna dramatiskt när det blir strömavbrott.

Dialoger och vetenskap
Interfolierat med deltagarnas dialoger, handlande och erfarenheter berättar forskare från MSB och den akademiska världen om vilka konsekvenser ett långvarigt strömavbrott får för människor och för olika verksamheter i vårt samhälle.

 

Svenskarna dåligt förberedda
Så sent som i morse publicerade vi en länk till en nyhetsartikel hos SVT som handlade om, just det, svenskarnas dåliga beredskap för den händelse att vi skulle drabbas av ett långvarigt strömavbrott. Serien Nedsläckt land, avsnitten 1 – 6, finns att se på SVTPlay. Nedsläckt land är, inledningsvis, sex avsnitt kvalificerad nutidskunskap och underlag för överlevnadsplanering både på individuell och samhällelig nivå.

Se programmen — innan strömmen går
Seriens första avsnitt visas ikväll i TV1 klockan 21.45. Den som missar tiden har möjligheter att programmet på SVTPlay. Vänta inte i onödan. Se programmet så snart som möjligt, innan stömmen går.

På SVTPlay — fram till augusti
I kväll, den 18 februari 2019 klockan 21.45 sänds första avsnittet av SVT:s nya serie Nedsläckt land. Klicka på bilden för att komma till SVTPlay, där programserien visas fram till den 17 augusti.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com