Nu har Sverige och Finland
kopplat ihop sina nödradionät

Posted by Erik SM7DZV on 18 februari, 2019 in Nyheter |

Bildtext: Generaldirektör Dan Eliasson med inbjudna gäster under invigningsceremonin.
FOTO: MSB
Klicka på bilden för att komma till MSB:s nyhetsmeddelande.

(MSB 2019-02-08)

MSB har tillsammans med Erillsverkot i Finland lanserat tjänsten ISI-migrering Finland. Tjänsten kopplar ihop de svenska och finska TETRA-näten för radiokommunikation – Rakel och Virve.

Rakelanvändare som ansluter sig till tjänsten ISI-migrering Finland kommer att kunna använda sina egna Rakelterminaler i det finska Virve-nätet. Terminalerna fungerar i hela Finland, inte bara vid gränsen.

Stärkt samarbete vid olyckor och kriser
Målet med projektet har varit att effektivisera kommunikationen över nationsgränserna mellan samhällsviktiga aktörer. ISI-migrering kommer att användas för att stärka det nordiska samarbetet vid olyckor och kriser. När samhällsviktiga aktörer i Sverige, Finland och Åland kan kommunicera i samma radiokommunikationssystem underlättas samordningen av resurser vid olyckor, brottsbekämpning, sjukvårdstransporter, inom tull, kustbevakning, färjetrafik, övningar och fjällräddning.

Sverige och Norge kopplade ihop näten 2017
Sverige och Norge kopplade ihop sina nät 2017, Norge och Finland kopplade ihop näten 2018. Nästa steg på vägen mot ett gränslöst Norden är en sammankoppling som möjliggör trepartssamtal mellan Sverige, Norge och Finland.

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com