SM5YZE fick inte använda radion på Kanarieöarna
Hotellgranne rädd för strålningen från antennen…

Posted by Erik SM7DZV on 24 februari, 2019 in Nyheter |

Sven-Erik SM5YZE är just nu på Gran Canaria, Kanarieöarna. Som vanligt hade han tagit med sig radion för att ha kontakt med sina svenska radiovänner. Någon kortvåg hann det knappt bli, en medresenär var rädd för radiostrålning och klagade hos hotelledningen.
FOTO från Radiomässan i Esklistuna 2018 © Erik SM7DZV

— Av Erik SM7DZV —

Den 6 februari kom Sven-Erik SM5YZE ner till Gran Canaria, Kanarieöarna. Sin vana trogen hade han talat med hotellet och fått löfte om att sätta upp sin kortvågsantenn. Men det blev inte mycket med radion. En medresenär var rädd för radiostrålning…

— Efter en vecka kom en av  Vingresors flickor hit till mej och sa att  ”hördudu den där antennen du har, den måste du nog ta ner”.

— Vad är det fråga om då, frågade jag. Under de olika gånger jag varit här, under 15 års tid, har jag har bott i lite olika bungalower men haft antennen uppe uppe i precis samma träd.

— Då visade det sig att det var en av de andra resenärerna som hade sagt så här: ”Jag åker hit för att ha semester och jag har inte åkt hit för att utsättas för någon radiostrålning.”

— Du hör! Vi ska inte mörda våra medmänniskor med radiostrålning.  Ha, ha, ha!

 

— Jag kan ju inte köra kortvåg nu. Det enda jag kan göra är att köra Echolink. Jag kör grabbarna i Uppsala, Växjö och Olofström på echolink. Jag koplar upp mej mot Lappland, Västkustlänken och och alla andra platser där det finns echolink. Tyvärr går det ju inte längre att koppla upp sig mot repeatern i Algutsrum, SK7RFL, annans hade vi lätt kunnat få förbindelse med varann på två meter.

— Han som klagade var då kvar i dag åtminstone, säger Sven-Erik. Jag ska åka hem den 6 mars. Nu har det gått sent att nu sätter jag då inte upp någon antenn. Men jag har varit och pratat med chefen för hela anläggningen, och han sa som så att ”du är välkommen nästa år, och då får vi hoppas att den här mannen inte är här”.

Länk:
Amatörradionyheterna: Estetisk och kamouflerad mobiltelefonbas

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com