Medlemmarna i Ölands Radioamatörer
kollektivt försäkrade under klubbaktiviteter

Posted by Erik SM7DZV on 4 mars, 2019 in Nyheter |

Bröderna Ljusbergs Mosippsblom och östavär framfördes av Olle SM7VPF under årsmötet med Ölands Radioamatörer.
Videofoto © Inge SA7IRA.

— Av Erik SM7DZV —

SK7RN, Ölands Radioamatörer, höll under lördagen sitt årsmöte. Sedan fyra år omfattar klubbens försäkringsskydd en kollektiv olycksfallsförsäkring. Denna gäller samtliga medlemmar som drabbas av någon olyckshändelse på väg till eller från verksamheter som klubben arrangerar eller som inträffar under någon av klubbens aktiviteter.

Syftet med försäkringen är att ekonomiskt skydda en medlem som drabbas av olyckshändelse i samband med klubbens verksamhet. Sådant skydd kan finnas i enskildas hemförsäkringar, men för en medlem utan hemförsäkring har det saknats.

 

Sakförsäkring och kollektivt olycksfallsskydd
Det var i början av 2015 som Ölands Radioamatörer uppdaterade sitt försäkringsskydd. Egendoms- och ansvarsförsäkringarna anpassades till rådande förhållanden, samtidigt som man tecknade den kollektiva olycksfallsförsäkringen. Året därpå daterades sakförsäkringen upp för att täcka eventuella skador vid/på klubbens tre repeateranläggningar. Hösten 2018 skaffade Ölands Radioamatörer en klubblokal i Borgholm vilket ledde till att försäkringsskyddet fick lov att utökas ytterligare.

Försäkringen kostar 60 kronor per medlem
Klubben har drygt 60 medlemmar. Den årliga kostnaden för klubbens försäkringar är något mer än 3500 kronor, vilket motsvarar cirka 60 kronor per medlem. Det förbättrade försäkringsskyddet var också skälet till att klubben från och med 2016 såg sig nödgad att höja medlemsavgiften från 150 till 200 kronor. Lördagens årsmöte beslutade att bibehålla nuvarande årsavgift även under 2020.

Kroppkakor och kultur
Tradition vid årsmöte med Ölands Radioamatörer brukar vara gemensam lunch med landskapsrätten – Öländska kroppkakor, så även i år. Kulturinslaget under årsmötet var uppskattad sång till gitarr av klubbens egen trubadur Olle Alåsen SM7VPF. På repertoaren stod bland annat Ljusbergs Mosippsblom och östavär och Taubes Telegrafisten Anton Hanssons vals.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com