SM3TLG Hans Nilsson Silent Key

Posted by Erik SM7DZV on 13 mars, 2019 in Nyheter |

Hans SM3TLG Portabel, riggad för WWFF.

— Av Eric SM6JSM —

Helgen 2-3 mars 2019 avled Hans Nilsson, SM3TLG. Hans var en av våra mest aktiva medlemmar. Jag kände honom inte personligen, men vännerna i Söderhamnstrakten kommer säkert att skriva om honom i ett kommande nummer av QTC; eller varför inte här på Amatörradionyheterna.

Förra tisdagen, 5 mars, mottog jag en låda på 1,8 kg som innehöll 671 utgående QSL-kort från Hans. Eftersom jag då redan visste vad som hänt två dagar tidigare så var det en kuslig känsla att öppna och sortera – nåja, de som vanligt perfekt sorterade – korten. De flesta av dem hade PSE QSL ikryssat.

Dessa kort har idag 12 mars, tillsammans med över 12 kg andra utgående QSL, postats till DARC f.v.b. ut i världen. Tyvärr får Hans inte tillfälle att glädja sig åt de kort som onekligen kommer att skickas till honom i retur. Samtidigt är jag glad för att han hann packa lådan innan den fatala helgen. Han kommer därmed att glädja de drygt 600 mottagarna med sina vackra kort.

 

 

Hans blev medlem i SSA den 13 april 1972 som SM3-5384. Redan som lyssnaramatör var han flitig och sände ut tusentals lyssnarrapporter. Med tiden lärde han sig telegrafi och den 15 mars 1990 tog han steget till C-certifikat #71786. Hans var mycket flitig med att aktivera sjöar, berg, fyrar, naturreservat, kommuner, församlingar, eller bara att få komma ut i naturen och köra radio. Han reste även till fjärran trakter och körde miniexpeditioner. Från varje plats han besökte, här hemma eller fjärran, tryckte han upp vackra QSL-kort.

Exempel på SM3TLG:s QSL-kort ur SSA:s arkiv:

OH0/SM3TLG — på världens mest svenska plats — Åland.

SM3TLG QTH, det röda huset uppe i backen i Styvje, Norrala.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com