Torsten XV3TH till Con Dao, AS 130, nästa vecka

Posted by Erik SM7DZV on 15 mars, 2019 in Nyheter |

Torsten XV3TH i radioshacket i den tillfälliga bostaden på Con Dao. Foto från det förra besöket, 2017.
FOTO: Privat

— Av Erik SM7DZV —

Torsten XV3TH och hans hustru Quynh Huong åker från Danang till ön Con Dao, IOTA AS 130, Vietnam, den 19 mars, tillbaka den 26 mars. Han har riggen med sig och på det stället är det inte samma nivå på EMC-störningarna som i Danang.

Han bör ha hyggliga möjligheter att kunna köra därifrån. Torsten var där förra året också, men jag har en känsla av att han har förberett sig mer den här gången. Han kommer att vara QRV på 14 MHz, men räknar med att kunna köra fler band.

 

 

Multibanddipol och CP5HS — om flyget tillåter
— Jag har gjort i ordning en Dipol 2×10,4 meter som jag räknar med att kunna stämma av på flera band, skriver Torsten. Jag hoppas också att jag kan ta med mig min CP5HS, men begränsningen av både vikt och storlek får bestämma, mellan Saigon och Con Dao är det ett litet plan, bara 63 passagerare. Landningsbanan på ön börjar precis innanför vattnet och slutet på banan är också vatten…

Hoppas få se jättesköldpaddor
I år ska vi hyra en motorcykel [motorbike] och bege oss till nordöstra delen av ön. Där går jättesköldpaddorna iland och lägger sina ägg. Vi hoppas få se något av det. Vi ska också åka tillbaka till fiskebyn där Linnés lärjunge Christoffer Tärnströms segelfartyg sökte nödhamn för övervintring och där han själv dog i tyfus.

Jag hör av mig från Con Dao!!

Hälsningar och 73,
Torsten
XV3TH – SM3NFB

Amatörradionyheterna 2018-02-25: Torsten XV3TH QRV från Con Dao

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com