”Tänk dig en värld
där varje enskild människa har fri tillgång
till summan av all mänsklig kunskap”

Posted by Erik SM7DZV on 22 mars, 2019 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-04-23.

— Av Erik SM7DZV —

Klicka för att bidra.

Wikipedia är en öppen och oberoende encyklopedi utan reklam. Wikipedia är rankad som världens femte mest besökta webbplats enligt Alexa och drivs av den icke-vinstinriktade stiftelsen Wikimedia Foundation. Driften möjliggörs genom stöd från privata donatorer. En procent av Wikipedias användare bidrar genom ekonomiska bidrag till att Wikipedia kan fortsätta att verka.

En gång om året brukar Wikipedia be sina bidragsgivare om fortsatt hjälp. I morse låg därför ett mejl från Katherine Maher VD för Wikipedia Foundation i inkorgen hos många svenska internetanvändare. Det är med andra ord dags att förnya stödet för Wikipedia. Katherine Maher skriver:

Kanske tänker du: Wikipedia klarar sig säkert, även om jag väljer att inte skänka ett bidrag idag. Det finns alltid någon annan som gör det. Det känns lite jobbigt att säga det här, men mindre än 1 procent av våra läsare donerar till Wikipedia.

Men det är precis som i alla andra sammanhang. När du ser något som behöver göras: Inbilla dej inte att ”någon annan” gör det du ser som nödvändigt. Det du inte gör själv, det blir inte gjort. Passa därför på att använda några hundralappar av marslönen för att sponsra Wikipedia.

Om Wikipedia är användbart för dig, ägna en minut åt att hålla det online, reklamfritt och växande i ytterligare ett år.

 

Katherine Maher skriver i sitt mejl:

Katherine Maher, VD för Wikipedia Foundation

När jag ser mig om på internet idag tänker jag tillbaka på när jag först upptäckte Wikipedia. Internet var fortfarande en ganska frisinnad plats, och ur den potential och kreativitet som rådde föddes Wikipedia. Sedan dess har resten av nätet förändrats väldigt mycket – alla använder samma stora webbplatser, och i allmänhet ägnar vi mindre tid åt skapande och mer till konsumtion. Wikipedia är dock fortfarande självständigt, skapas fortfarande av vanliga människor och har fortfarande inställningen att “allt är möjligt”. Det vill vi inte ändra på. Ge ett bidrag idag!

Om alla våra tidigare givare bidrog igen idag, skulle vår insamlingskampanj kunna avslutas på en timme. Men ännu har vi inte nått vårt mål. Förnya din gåva för att se till att Wikipedia förblir oberoende, fritt från reklam och fortsätter växa i ett år till.

Wikimedia Foundations uppdrag är att skydda Wikipedia idag och i framtiden. Vi använder vårt inflytande för att kämpa för människors rätt till fri och neutral information. Det finns fortfarande platser här i världen där informationsfriheten hotas dagligen. Vi kämpar för att vi tror att internet bara kan fungera om alla är inkluderade. Inte hälften. Inte tre fjärdedelar. Alla måste vara inkluderade. Genom att ge ett bidrag står du upp för möjligheten till ett välvilligt och demokratiskt internet.

Du hjälper oss att upprätthålla vår integritet, kvalitet och tillgänglighet. Du ser till att vi förblir icke vinstdrivande. Idag ber vi dig att hjälpa oss att se till att denna värdefulla webbplats kan vara gratis och självständig i ytterligare ett år, och att göra din del för att skapa en bättre värld.

Om Wikipedia är användbart för dig, ägna en minut åt att hålla det online, reklamfritt och växande i ytterligare ett år.


FOTNOT
Rubriken är ett citat av Wikipedias grundare Jimmy Wales.

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com