Erik SM2CLY en av säljarna i Eskilstuna:
— Jag är glad, bara det går hyggligt jämnt upp

Posted by Erik SM7DZV on 29 mars, 2019 in Nyheter |

Erik SM2CLY har kört från Luleå till Eskilstuna för att vara med på mässan, men att göra någon förtjänst tror han inte på: — Man får vara glad om det går jämt upp…
FOTO © Erik SM7DZV

— Av Erik SM7DZV —

Eskilstuna, fredag kväll: I den ödsliga Munktellarenan tränar ett tiotal friidrottare. Det är samma lokal där 1000 radioamatörer om 16 timmar kommer att hänga på låset. Klockan tio öppnas portarna och besökarna väller in. En del kommer liksom tidigare år att småspringa för att komma först och undvika en del av trängseln kring knallarnas bord. Efter fem intensiva timmar kommer allt att vara över. Några få timmar senare är alla spår av årets radiomässa bortsopade.

Några få riktigt långväga knallar har redan under fredagseftermiddagen packat upp sina grejer på borden. Dit hör Erik SM2CLY och hustrun Iréne från Luleå.

 

Massvis med bra-att-ha-grejor
I likhet med alla andra försäljare, som väntas under lördagen, har Erik stor bredd på sitt utbud. Litteratur, komponenter kablar, antenner — massvis med bra-att-ha-grejor för rätt person. Men allt handlar om att hen, rätt person och köpare, hittar till Eriks bord. Konkurrensen är hård. Det finns 997 ytterligare fullmatade bord. Tjäna pengar på mässan är inget Erik och Iréne tror på:

-Om vi bara ser till kostnaden för resan från Luleå till Eskilstuna och hem igen och det vi betalar för övernattning här nere, så får vi vara riktigt glada om det går jämnt upp, säger Erik.

 


(2019-03-29)
Nu samlas besökarna till årets Radiomässa.

Intensiv kommers under fjolårets radiomässa.
FOTO Lennart SA5MMM

Senast idag börjar de långväga mässbesökarna sina vallfärder till den svenska amatörradions Mecca — Radiomässan i Eskilstuna. Vi ses!

//Erik SM7DZV

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com