Heathkitklubbens nya schack invigt hos SK7AX

Posted by Erik SM7DZV on 2 april, 2019 in Nyheter |

SVARK:s ordförande Jan SM7NDX i klubblokalens nya Heathkithörna.

— Text och foto Mats SM7BUA —

Mats SM7BUA är kontaktperson och samordnare för Svenska Heathkitklubben.

Med att bjuda på grön marsipantårta invigde Swedish Heathkit Club SK7XN sitt nya radioschack i klubbstugan för SK7AX, Södra Vätterbygdens Amatörradioklubb i Axamo.

Mats SM7BUA hälsade välkommen till kvällen och berättade om Heathkitklubbens tillkomst, som blev ett resultat av en ”Bolmenträff” för ett antal år sedan. Då arrangerades en utställning av Heathkit-produkter och det stora intresset för dessa ”gröna lådor” ledde till klubbens tillkomst.

Läs mer och se fler bilder –>

 

Klicka på tårtan för länk till Heathkitklubbens hemsida.

Under kvällen berättade Jan SM7NDX, med hjälp av Power Point, om Heathkit-företagets historia, alltifrån start till dess att man avslutade tillverkning av byggsatser för amatörradio. Den spännande utvecklingen kom att förse tusentals radioamatörer världen över med radiostationer som fortfarande är i bruk.

236 medlemmar i Sverige
Swedish Heathkit Club har idag 236 medlemmar som alla har en eller flera Heathkit-produkter på hyllan, men som kanske inte aktiveras allt för ofta. SK7XN:s nyinredda klubbschack har en fin uppsättning av de välkända stationerna HW100 och SB-102 tillsammans med ett slutsteg SB 200. Man delar på de antenner för alla amatörradioband som finns vid SK7AX klubbstugan, dipoler, beamar och vertikal.

Mer information
Mer information om Swedish Heathkit Club finns på klubbens hemsida. Tilläggas kan att medlemskapet är helt gratis. Välkommen med, du som gillar Heathkit och också kanske behöver hjälp för att få fart på någon station.

Bilder från invigningen

Bosse SM6FKT, Ingvar SM6CBQ och Roland SA7RST njuter av tårtan.

 

Ingvar SM7VQA och Olof SM7HCW låter sig väl smaka.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com