SCAG — Hur får vi fler radioamatörer att välja CW?

Posted by Erik SM7DZV on 2 april, 2019 in Nyheter |

SCAG i Eskilstuna 2019: Från vänster, bakom bordet, Stefan SM1DVV, Kjell SM5CCE och Lars SM0OY.
Klicka på bilden för länk till SCAG. FOTO © Erik SM7DZV

— Av Erik SM7DZV —

Som vanligt höll SCAG, Scandinavian CW Activity Group, sitt årsmöte under den nyligen genomförda Radiomässan i Esklistuna. Det har blivit något av tradition, eftersom det är ett av få tillfällen när många av medlemmarna samlas på en och samma plats. Föreningen hade drygt 140 medlemmar den 30 mars i år.

Lars Nordgren SM0OY omvaldes som ordförande och styrelseledamoten Joakim Nilsson SM7WNM utsågs i fyllnadsval för ett år till vice ordförande. Kjell Edvardsson SM5CCE fick fortsatt förtroende som kassör och omvaldes på två år. Håkan Karlsson SM5OCK utsågs till sekreterare för ett år i fyllnadsval. Håkan var ordinarie ledamot sedan föregående årsmöte. Ola Norén SM0CUH utsågs till ordinarie styrelseledamot för ett år, i fyllnadsval efter Eric Wennström SM1TDE som bett att få bli entledigad från uppdraget.

 

En stor del av diskussionerna under årsmötet handlade om hur föreningen på olika sätt ska kunna verka för att fler aktivt ska använda telegrafi. Diskussionerna handlade även om hur föreningen ska kunna stimulera fler radioamatörer att lära sig telegrafi.

Föreningens ekonomi är god och frågan kom upp om man ska kunna satsa pengar på några priser för att ge extra draghjälp åt SOCWA. Mötet uppdrog åt styrelsen att arbeta vidare med förslagen.

Några SOCWA-operatörer samlade för fotografering i Eskilstuna 2019.
Klicka på bilden för länk till SOCWA.
FOTO © Erik SM7DZV

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com