SSA just nu: Olika sorters stöd till klubbarna
och arbete med uppfräschning av webbsidan

Posted by Erik SM7DZV on 4 april, 2019 in Nyheter |

Hans Christian SM6ZEM, informationsansvarig för SSA.
Klicka på bilden för länk.

Nästa helg, den 12 – 14 april, håller SSA sitt årsmöte i Lindesberg. Brist på information föreligger inte. Aprilnumret av QTC innehåller 18 sidor information och aktuella dokument.

I ett mejl till redaktionen skriver Hans-Christian SM6ZEM bland annat om arbetet för att öka föreningens medlemstal och att stimulera fler att bli radioamatörer:

— Efter den framgångsrika medlemskampanjen kring årsskiftet tittar vi nu på behovet att få fler certifierade amatörer, skriver Hans-Christian. Antalet nyexaminerade sjönk betänkligt under 2018. För att aktivera klubbarna lämnar vi nu bidrag på 3000 kronor, när man genomför en kurs. Vi arbetar också för att få en certifikatklass för nybörjare, vilket är normalt i andra länder. Vi kämpar vidare med frågan tills vi går i mål. Vi fortsätter våra samtal med PTS, som ju har avgörandet i sin hand.

Nytt informationsmateriel
— SSA tittar på fler åtgärder för att aktivera och stödja de lokala klubbarna. I dagarna producerar vi bland annat ”rollups” och beachflaggor, som våra lokala klubbar kan skaffa och använda, när man visar upp amatörradion på orten. DL5 Morgan SM5BVV kom med uppslaget och håller i arbetet.

Läs om fler nyheter från SSA —>  

 

Förnya webbplatsen
Sedan QTC fått ett ansiktslyft sliter vi nu med att förnya webbplatsen ssa.se. Detta har gjorts tidigare och är något som man behöver se över ibland. Vi vill göra sajten mera lättanvänd för vår medlemmar. Vi vill även ge den ett mera inbjudande och begripligt utseende för dem som är nyfikna på amatörradion och SSA. En inbjudande startsida är ett livsvillkor, för att kunna behålla besökare på nätet. Webbplatsen har viktiga verktyg för radioamatörerna men alltsammans består av ett lapptäcke som byggts på under många år. Därför handlar det nu också om en omfattande mjukvarurenovering.

Årsmöteshelgen filmas och läggs ut på nätet
— Under årsmöteshelgen i Lindesberg ska SK4EA filma årsmötesförhandlingarna och en del föredrag. Bland annat vår nödtrafikansvarige Bernt SA6RTJ:s framträdande. Filmerna som sedan blir tillgängliga för våra medlemmar på SSA Play.

QTC blir taltidning för alla
— Sedan lång tid låter vi genom Eric SM6JSM:s försorg spela in en talad version av varje QTC. Nu finns det tankar på att göra varje intalat nummer tillgängligt för samtliga medlemmar. För visst kan det vara praktiskt att ha med en nedladdad version av QTC för lyssning i bilen eller i andra sammanhang.

SSA i Friedrichshafen
— SSA dubblar nu monterytan på den stora tyska Ham Radio mässan i Friedrichshafen. Vi har även en trevlig tävling för besökarna, eftersom förra årets fullträff med en sådan gav mersmak. SSA kommer också att utlysa en tävling här i Sverige. Detaljerna för denna är fortfarande inte spikade, så jag vill återkomma när det är bestämt.

— Utanför vårt forum har SSA ingen egen aktiv verksamhet på sociala medier. Därför söker vi en administratör som vill arbeta progressivt med detta.

DARC:s QSL-service
— Även i andra SSA-sektioner händer saker. Den utökade QSL-servicen med tyska DARC är ett nytt praktiskt hjälpmedel som kan bli något stort. Vid årsmötet i Lindesberg kommer det folk från DARC och informerar om hur allt går till. Det finns fler bra saker att nämna om som mina kollegor arbetar med, vilket framgår av protokollet från vårt senaste styrelsemöte.

//Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com