FOI deltar
i försvarsforskningssamarbete i rymden

Posted by Erik SM7DZV on 18 april, 2019 in Nyheter |

Totalförsvarets Forskningsinstitut, FOI, deltar i ett satellitprojekt med sensorsystem som kan upptäcka och bestämma läget för såväl satelliter och andra objekt i rymden, som rent rymdskrot. I början av maj i år skjuts kubsatelliten SPARC-1 upp.

Projektet för att demonstrera rymdbaserad inmätning av objekt (rymdlägesbild) är en del i ett samarbete mellan Sverige och USA som benämns NAPA. FMV leder projektet och finansieringen kommer från Försvarsmakten.

I USA är det flygvapnets forskningsorganisation AFRL, Air Force Research Laboratory, som deltar. AFRL har ansvarat för integrering och uppskjutning av satelliten och de har även egna experiment med på satelliten.

Länk
FOI (2019-04-15): Nyhetsmeddelande

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com