Höghöjdsdans i Grimeton den Första Maj

Posted by Erik SM7DZV on 29 april, 2019 in Nyheter |

Här, på en av antennmasternas tvärarmar i Grimeton, kommer ett dansprogram att framföras av medarbetare vid höghöjdsföretaget Cresto.

FOTO Grimeton AB.

— Av Erik SM7DZV —

Första maj klockan 10 börjar en grupp på 15 personer att klättra upp i en av Grimetons antennmaster. Gruppen ingår i europeiskt kulturprojekt med syfte att fästa uppmärksamhet på industriarv.

Gruppen kommer att framföra ett dansprogram uppe på en av antennmasternas tvärarm. Framträdandet kommer att videofilmas och läggas ut på världsarvets Youtubekanal.

Gruppen i Grimeton består av höjdarbetare från företaget Cresto vars affärsidé är fallskydd och lösningar för höghöjdsarbetare. De femton klättrarna har tillsammans med ett stort antal dansare tränat in ett koreografiskt program som ska framföras på ett 40-tal platser i Europa.

Fokus på europeiska industriarv
Höghöjdsdansen i Grimeton ingår i projektet Work it out 2019. Projektet initierades 2018 av föreningen European Route of Industrial Heritage (ERIH). Syftet är att skapa uppmärksamhet för de europiska industriarven genom dans och andra kulturaktiviteter. Den 1 maj 2019 representerar Världsarvet Grimeton Sverige när det samkoreograferade dansframträdandet sker på över 40 olika platser i Europa samtidigt.

En förutsättning för dansframträdandet i Grimeton är att vädret tillåter klättring. Skulle väderleken bli otjänlig kan framträdandet därför komma att behöva flyttas till annan plats, närmare marken, kan antas.

 

Mer än 3000 dansare på 40 platser förra året
Förra året deltog totalt över 3000 dansare, och projektet uppmärksammades av miljontals människor världen över. I år tar Världsarvet Grimeton deltagandet till en helt ny nivå när dansen framförs på 127 meter uppe i den väldiga antennen och landmärket. Allt dokumenteras på film för att sedan sammanfogas med de övriga europiska bidragen till ett unikt och livfullt kalejdoskop av europeisk industriarvskultur.

Höghöjdsdansen i Grimeton på första Maj är en del av världsarvets satsning på edutainment,, underhållning och utbildning i ett, berättar Camilla Lugnet, VD för Grimeton AB.

”Om inte flest
så åtminstone högst”

— Om vi inte har flest dansare igång, kan vi åtminstone se till att dom är högst, säger Camilla Lugnet, VD för Grimeton AB.

En del av klättrarna första maj kommer senare under säsongen att fungera som instruktörer för besökare, som vill prova på den mastklättring som tidigare aviserats. Klättrarna kommer under sommaren också att medverka i andra höghöjdsaktiviteter.

 

Grimetons program Första Maj
Världsarvet Grimeton hålls öppet den 1 maj klockan 10.00 – 17.00. Visningar av radiostationen sker klockan 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.00 samt 16.00. Biljetter går att förboka på nätet. Klicka här.

Länk
ERIH – WORK it OUT. Klicka här.

Grimeton från ovan. Stationsbyggnaden från första antennmastens tvärarm.
FOTO Grimeton AB.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com