Avtalslöst Brexit ger dyrare radioutrustning

Posted by Erik SM7DZV on 30 april, 2019 in Nyheter |

Vid avtalslöst Brexit hamnar Storbritannien utanför EU:s tullmur. All handel med britterna riskerar att försvåras och fördyras.
Illustration Wikimedia Commons – Pixabay.

— Av Erik SM7DZV —

Om ett avtalslöst Brexit inträffar kommer det inte längre att vara möjligt att ta emot varor tull- eller momsfritt från Storbritannien. För svenska radioamatörer kommer det att innebära att internetköp av radioutrustning från brittiska företag kommer att försvåras och bli dyrare.

Valet till Europaparlamentet ligger mindre än en månad bort. Fortfarande är det inte klart om Storbritannien ska delta i valet eller förbli medlem i unionen. PTS har fått frågor om vad ett avtalslöst Brexit skulle komma att innebära för olika post och telekomfrågor. PTS redovisar en sammanfattning av situationen i ett aktuellt nyhetsmeddelande.

 

Det som kanske mest kommer att påverka radioamatörer är förändrade brev- och paketförsändelser till och från landet. Vid ett utträde kommer Storbritannien att hamna utanför EU:s tullunion och därmed kommer man att behöva fylla i tulldokument när varor skickas. PTS förtydligar:

I samband med detta kommer man inte längre att kunna ta emot varor tull- och/eller momsfritt från Storbritannien. E-handelsvaror kommer beläggas med moms och gåvor mellan privatpersoner kan skickas till ett värde av 500 kr. Mottagaren kommer att behöva betala en avgift för införtullningen precis som från andra länder utanför EU.

Länk
PTS nyhetsmeddelande: Vad kan hända vid Brexit?

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com