Kanadensisk svartfot dömdes böta 2500 USD
för att med avsikt ha stört amatörradiotrafik

Posted by Erik SM7DZV on 30 april, 2019 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Klicka på bilden för länk till RAC, Kanada.

Från kanadensiska RAC, Radio Amateurs of Canada, kommer uppgiften att en person i Louiseville, Quebec, i juni 2018 skrev till den kanadensiska regeringen för att sätta  stopp för en olaglig radiostation som avsiktligen störde, förolämpade och härmade andra radiostationer/radioamatörer.

Framställningen till regeringen samlade drygt elva hundra underskrifter och den överlämnades till parlamentet den 30 januari i år. Nu är beslutet klart och personen döms att bland annat böta 2500 USD, nästan 24 000 svenska kronor.

 

Den kanadensiska regeringen klar med sin handläggning på mindre än två månader och skriver i sitt beslut:

”ISED [Kanadas motsvarighet till vårt Näringsdepartementet, övers anm.] informerades om individens beteende i december 2015 av en grupp amatörradio operatörer från Quebec. Individen betjänade en amatörradiostation utan ordentlig auktorisation och var känd att förolämpa, hota och imitera andra amatöroperatörer.

Eftersom individen ignorerade ISEDs skriftliga och verbala varningar, vidtog avdelningen åtgärder för att verkställa lagen. På grund av upprepade brott utförde ISED tre sökningar av de enskilda bostäderna och utfärdade sju anmälningar om brott på totalt 2 500 USD plus avgifter.”

I oktober 2018 fann en domare dessa anklagelser om brott mot radiolagen styrkta. ISED uppmanade också en federal åklagare att utfärda förbud för individen att fortsätta som tidigare. Förbud är för närvarande förremål för samtal. ISED har noterat att individen inte har hörts på amatörradio sedan 8 augusti 2018, men fortsätter att följa fallet noga.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com