Nytt bottenrekord på skånsk repeater:
”Bry er inte om NN, han ska snart grävas ned”

Posted by Erik SM7DZV on 5 maj, 2019 in Nyheter |
Uppdaterat 2019-05-07: Korrektur.

DL7, Bosse SM7HZK ryter till igen, om avarter av ”amatörradio” på skånska repeatrar.

— Av Erik SM7DZV —
Vid SSA:s årsmöte för tre veckor sedan fick DL7, Bosse SM7HZK, SSA:s eldsjälsstipendium för hans arbete att hålla skånska repeatrar fria från det han kallar för ”olämplig trafik”.

Nu är det klippt igen:

”Bry er inte om NN,
han ska ändå snart grävas ned”

En känd radioamatör gick enligt uppgifter nyligen in på en repeater och kommenterade en äldre radioamatör med orden:

”Bry er inte om NN, han ska ändå snart grävas ned.”

DL7 gick i taket
När Bosse, DL7, nåddes av rapporten gick han i taket. Bosse har varit noga med att i sin kritik inte nämna vilken repeater det gällt. Det är dock ingen större hemlighet att det handlar om SK7DD:s repeater i Helsingborg:

 

”Nu vill det till skärpning från repeaterägaren”
— Nu vill det till en ordentlig skärpning från repeaterägaren. Sista tiden har det ökat med mycket olämplig trafik från en viss radioamatör med rena kränkningar mot andra radioamatörer samt telegrafi och musik ut i etern, skriver Bosse på SSA:s D7-sida. Detta måste omedelbart stävjas och det kan bara de som äger repeatern göra genom att stänga ner den så fort olämplig trafik finns.

”Ni som äger repeatrar har ansvaret”
— Ni som äger repeatrarna har ett ansvar för att dessa sköts med lämplig trafik och det kan bara ske genom tillfälliga eller längre avstängningar av repeatrarna för att visa att Ni inte tillåter sådan olämplig och rent kränkande trafik, skriver Bosse.
Detta gäller givetvis alla repeatrar och repeaterägare som drabbas av olämplig och kränkande trafik över sina tvåmetersrepeatrar. Nu vill jag att Ni tar tag i detta elände och visar att Ni tar Ert ansvar.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter:

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com