NDL — Norrköpings distanslyssnare
på vårutflykt till SK5UM i Flen och f.d. LOPRA US10

Posted by Erik SM7DZV on 13 maj, 2019 in Nyheter |

Klubbhuset för SK5UM – den f.d. superhemliga LOPRA-anläggningen US10.
Foto © Lennart SA5MMM.

 

— Av Lennart SA5MMM —

 

För några år sedan, närmare bestämt 2016, hade vi, NDL,  besök i vårt QTH av lite folk från FRA. Ja, inte det FRA utan ett antal medlemmar från Flens Radioamatörer med signalen SK5UM. Vi har sedan dess haft en stående inbjudan att besöka deras QTH i de djupa skogarna utanför Flen och i år tyckte vi att det var dags att göra slag i saken. Passade bra så här i maj, och lördagen den 11 maj var det dags för den obligatoriska Vårutflykten.

 

Tur som vanligt hade vi med vädret, så i ett strålande vårväder gav vi oss av, utrustade med färska frallor, smör och ost. På slingrande skogsvägar lyckades vi leta oss fram till stugan där FRA håller till och där blev vi väl mottagna av ett gäng från klubben med ordförande Sture Ljungkvist i täten.

SK5UM fyller 40 år nästa år
Sture berättade, att klubben, som fyller 40 år nästa år, består av ett 25-tal betalande medlemmar varav en handfull är aktiva. Man har samma problem som andra klubbar och radiohobbyn i stort, återväxten är dålig, medelåldern ökar för varje år. Ungdomen är mer intresserade av sina datorer och att försöka bli miljonärer genom att hitta på nya spel till dessa.

Länk:
Läs om besöket hos SK5UM: 
NDL hemsida på nätet.

Mats SM5TAH t.v. tar emot SSA:s eldsjälsdiplom, som han tilldelades vid SSA:s årsmöte förra månaden. Diplomöverlämnare var Stephan SM5YRA.
Foto © Lennart SA5MMM.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com