Stor intervju med astronauten Jessica Meir hos JTA

Posted by Erik SM7DZV on 13 maj, 2019 in Nyheter |

Jewish Telegraphic Agenscy, JTA, hade nyligen en stor intervju med astronauten Jessica Meir.
Klicka på bilden för länk. Artikeln på engelska.

— Av Erik SM7DZV —

Jessica Meir Officiellt porträtt, NASA.
Foto Robert Markowitz

Jewish Telegraphic Agenscy, JTA, hade i förra veckan en stort uppslagen intervju med Jessica Meir, som på fadernet har en irakisk-israelisk far. När JTA presenterar den blivande astronauten är hon därför svensk-israeliska.

För snart en månad sedan rapporterade Amatörradionyheterna om svenskbördiga Jessica Meir som i september ska göra skjutas ut till den Internationella rymdstationen ISS.

Den 25 september kommer Jessica Meir att vara andrepilot på en ryska Soyuz-raket som skjuts upp från Kazakstan. Förstepilot kommer att vara ryssen Oleg Skripochka. Med på resan är också Hazzaa Ali Almansoori som är den förste astronauten från Förenade Arabemiraten.

 

Ska utföra vetenskapliga experiment
Meirs uppdrag på den internationella rymdstationen kommer att vara att utföra en rad fysiologiska, medicinska och kemiska experiment för att bättre förstå hur vistelse i rymden påverkar människor. Meir hoppas också få tillfälle till rymdpromenader. Hon har drömt om att bli astronaut sedan hon var fem år gammal. Hon är nära sitt mål nu.

Jag är väldigt glad över att få delta i det här vetenskapliga arbetet, säger Meir till JTA. Och även den andra stora saken personligen: Min dröm har alltid varit att få göra en rymdpromenad… Det finns aldrig någon garanti — saker kan alltid förändras med uppdraget när vi kommer upp dit — men just nu, enligt nuvarande planering, kommer jag att göra rymdpromenader också.

Länkar

NASA: Presentation av Jessica Meir
Amatörradionyheterna 2019-04-19: Svensk-amerikanska astronauten Jessica Meir…

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com