Därför blev det inget nytt från Lettland…

Posted by Erik SM7DZV on 30 maj, 2019 in Nyheter |

Åtskilligt har skrivits om hur skandinaviska banker i Baltikum tjänat pengar på att göra svarta ryska pengar vita och internationellt gångbara. Swedbank-skrapan i Riga har av den lettiska folkhumorn fått ett nytt namn.
FOTO © Erik SM7DZV

— Av Erik SM7DZV —

Uppdateringar av denna sida har tyvärr uteblivit de senaste dagarna. Jag beklagar och kan dessvärre endast skylla på Murphys lag.

En kort resa med PRO till Lettland, två dagars vistelse och studiebesök på lettiskt territorium skulle i normala fall inte inte ha utgjort något som helst hinder för kontinuerlig nyhetsrapportering. Det var en planering som inte höll.

Några amatörradionyheter att rapportera om blev det inte heller. Det närmaste var åsynen av en tre elements kortvågsbeam på taket till ett ”blockhus” i Rigas ryska förstad. Nej, inte mycket att skriva hem om. Bilden på den svenska bankens skyskrapa får duga. Den som den lettiska folkhumorn döpt till Tvättmaskinen.

Tillbaka i gängorna
Från och med idag, Torsdag den 30 maj, återgår emellertid rutinerna till de normala. Amatörradionyheterna är tillbaka i de gamla vanliga gängorna.

 

Uppdaterings- och säkerhetsproblem
Den verkliga orsaken till de uteblivna uppdateringarna från Lettland var att den outgrundlige anden i den bärbara datorn bestämde att Windows 10 skulle uppdateras. Som alla vet går det inte att argumentera med en dator, det var bara att klicka OK. Sedan filerna långsamt tuggats ned genom mobiltelefonens wifi hävdade det alerta säkerhetsprogrammet att fel nr 999,201 hade inträffat. Det innebar att programmet först behövde avinstalleras, för att därefter på nytt laddas ned och installeras om. Det var en sekvens som inte fungerade vid vare sig första, andra eller tredje försöket. Utan fungerande dator — ingen uppdaterad nyhetssida, sorry, sorry, sorry.

Länk

Wikipedia: Murphys lag
Lågt korrelerad och tämligen skruvad länk:
Povel Ramel: Varför är det ingen is till punchen?

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter:

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com