Kort och sent om Hamvention 2019 i Dayton

Posted by Erik SM7DZV on 1 juni, 2019 in Nyheter |

Elecraft K4.
FOTO Elecraft News Letter, maj 2019.
Klicka här för att komma till beskrivningen av K4 på Youtube.

— Av Erik SM7DZV —

Medan årets Hamvention pågick i Ohio, USA, fick redaktionen flera tips om Elecrafts introduktion av deras nya transceiver K4. Lanseringen blev mycket uppmärksammad och radioamatörer ställde sig i kö för att få köpa exemplar ur den första tillverkningsomgången.

Det som visades i Dayton var ett förhandsexemplar. De första leveranserna till kunder beräknas kunna ske först mot slutet av året, i november eller december.

Det stora köpintresset inträffar, trots att försäljningen inte kommit igång och trots att det slutliga priset ännu inte kunnat fastställas. De som gör en förhandsorder och betalar 4 700 dollar i handpenning garanteras få ett exemplar av modellen K4D-F ur den första tillverkningsomgången. Av formuläret för förhandsorder framgår också kostnader för olika moduler som kan pluggas i stationen.

Det torde knappast vara någon vågad gissning anta att priset på begagnade K3-or kommer att börja sjunka under nästa år.

Läs mer om Hamvention 2019:

 


Tore SM0DZB sammanfattar besöket i Dayton:

Greene County Fairgrounds, alias Dayton Hamvention 2019.
— Där kan man snacka om loppmarknad…

FOTO Tore SM0DZB.

Tores SM0DZB och Thomas SM0CXU resa till Dominica, som vårt magasin tidigare rapporterat om, avslutades planenligt på Hamvention i Greene County Fairgrounds and Exposition Center där den berömda radiomässan berömda radiomässan hölls för andra året. Tore skriver:

— Besöket i USA är en häftig radioupplevelse. Men vi var nog lite väl trötta [efter dxpeditionen till Dominica, Reds anm.], för att kunna uppskatta allt som erbjöds av nya teknikprylar och den gigantiska loppmarknaden med gränslöst mycket gamla godingar.

Nostalgiskt återseende: Thomas SM0CXU har hittat en säljare av gammal Collinsutrustning.
FOTO Tore SM0DZB.

”Det bästa är att få träffa radioamatörer personligen”
— Men det bästa var att träffa så många radioamatörer personligen. I dessa datatider ska man inte underskatta det personliga mötet! Bland alla besökarna stötte vi ihop med elva andra svenska radioamatörer.

”Priserna fördelaktiga”
— För den som har plats i resväskorna lönar det sig att handla. Även om vår krona är svag så är priserna fördelaktiga. I synnerhet på loppmarknaden där kan man göra riktiga fynd.

”Går att ta sig dit”
— Det är heller inte omöjligt att ta sig dit, skriver Tore. Om man väljer att resa via Chicago så är priset för flygresan överkomligt. Det är flera bolag som flyger direkt.


 

I tisdags blåste taket av den gamla mässhallen

Årets Hamvention avslutades den 19 maj. Den 28 och 29 man drog en tornado fram över området och blåste det tidigare mässområdet, O’Hara Arena i Dayton, sönder och samman.  ”Tur man inte var kvar i Dayton då”, kommenterar Tore SM0DZB.

O’Hara Arena hade stora ekonomiska problem under de sista åren som hamvention hölls där. Efter tornadons härjning denna vecka förefaller det mindre troligt att den gamla mässhallen skulle komma att byggas upp igen. Se nyhetsreportage hos WHOI-TV med drönarbilder av förödelsen.

 

 

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com