Medlemmar ur Eksjö Radioklubb
besökte Sveriges Rundradiomuseum i Motala

Posted by Erik SM7DZV on 8 juni, 2019 in Nyheter |

– Problemet med den här typen av besökare är att de kan så mycket, säger guiden Morgan, SM5BVV, t.h., tillika ordförande för SK5SM. Det blir knepiga frågor och när intresset är stort drar det ut på tiden. Åhörare fr.v. i vit tröja Conny SM7TFJ, Jan-Olof SM7ETW, John SM7GTD (med kamera). Över axeln på honom tittar Lars-Åke SM7BGX fram och därefter Solveig XYL/SM7BGX. Skymd i blå tröja Stig SM7BDF samt i grönt Roger SM7JCR ordförande i SK7AF
FOTO Lennart SA5MMM.

— Av Lennart SA5MMM —

Vår historia hjälper oss att förstå nutiden. Om vi vill förstå varför vår värld ser ut och fungerar som den gör, behöver vi studera och lära oss dess historia.

Ungefär så tyckte en tapper skara från SK7AF Eksjö Radioklubb som besökte Sveriges Rundradiomuseum i Motala den 6 juni 2019. Efter välkomstkaffe och kanelbulle var det dags för en grundlig genomgång av Motala Långvågsstation, bakgrund och verksamhet. SM5BVV Morgan, som själv har arbetat på radiostationen, berättade och visade stora och små saker.

 

Besökarna kan mycket…
– Problemet med den här typen av besökare är att de kan så mycket, säger Morgan. Det blir knepiga frågor, och när intresset är stort drar det ut på tiden.

Efter gruppfotografering utanför Rundradiomuseet bar det av till lunch i Hamnen där också Motormuseet besöktes. Just den här dagen var kanske i inte den bästa när det gäller framkomlighet i Motala på grund av Vätternrundan och ett helt avstängt centrum. Men, efter visst trixande fick alla sin försenade lunch.

Fler bilder på www.jannesresor.se

Hela gänget samlat för gruppbild. Fr.v. Värden på stället Morgan SM5BVV. Därefter Kenneth SA5BZT, Janne SM5SUH, Bert SM7BYP, Per SA7PKL, Mona-Lisa YL/SM5SUH, Conny SM7TFJ, Stig SM7BDF och Roger SM7JCR. Sittande Solveig XYL/SM7BGX, Lars-Åke SM7BGX, John SM7GTD samt Jan-Olof SM7ETW.
FOTO Lennart SA5MMM.

John SM7GTD studerar detaljer i sändarutrustningen.
FOTO Lennart SA5MMM.

 

 

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com