Årsmöte med SK3YQ — Repeatersällskapet Västra

Posted by Erik SM7DZV on 17 juni, 2019 in Nyheter |

Vid årsmötet med SK3YQ deltog bland andra från fr.v. Ingvar SM3GFN, Petter SM3PXO och ordföranden Hans SM3PXG.
FOTO Torsten SM3NFB.

— Av Erik SM7DZV —

Sedan årtionden finns Tåsjörepeatern på R0, 145.600 MHz. Som namnet antyder finns den i Tåsjö, uppe på berget, som är 635 meter högt. Platsen ligger i Ångermanland, i landskapets västligaste utgrening klämt mellan Lappland (Västerbottens län) i norr och Jämtland i söder.

Repeatern drivs av Repeatersällskapet Västra SK3YQ, som på lördagen samlades till årsmöte, där tio personer deltog, två tredjedelar av samtliga medlemmar. Det är därför inte svårt att förstå varför en del av diskussionerna under årsmötet handlade om försök att öka medlemstalet. Dagens 15-tal medlemmar kan jämföras med de cirka 60 medlemmar som fanns vid senaste sekelskiftet. Repeatersällskapet Västra använder sig av förkortningen RSV, vilket för en del kan verka förvirrande. Se fotnot.

 

Försöker få fler medlemmar
Inom repeaterns täckningsområde beräknas det finnas cirka 30 radioamatörer. Det borde därför inte vara omöjligt att höja medlemstalet. För att locka fler medlemmar är det inte oviktigt att fler radioamatörer lätt hittar föreningen på nätet och där kan läsa om dess verksamhet. Idag återfinns klubbens hemsida smågömd under hamshack.info. En bättre exponering skulle förmodligen uppnås om klubben öppnade sin hemsida på egen domän. Ett första steg skulle då vara att omgående skydda klubbens suffix genom att registrera det som eget domännamn.

Ångermanländsk inlandsglesbygd — 1750-ton OK
Strömsunds kommun i Jämtlands län, dit denna del av Ångermanland hör, är till ytan mer än tre gånger så stor som Blekinge, större än Jönköpings län och större än Kronobergs län. Strömsunds kommun är glest befolkad. Här bor det 1,1 personer per kvadratkilometer och ännu mycket glesare mellan själarna är det i Tåsjö, där repeatern är placerad. Här är det ingen som helst risk att någon annan repeatrar öppnar, när någon sänder en 1750-ton.

Länk
QSL.net: Gammal information om SK3YQ

FOTNOT
RSV – Skatteverket
rsv.se är en registrerad domänadress som användes av Riksskatteverket och tillhör Skatteverket. Den som idag går in på rsv.se hänvisas till myndigheten Skatteverket. Skatteverket bildades 2004, när landets tio regionala skattemyndigheter sammanfördes till en myndighet. Skatteverkets domännamn är skatteverket.se.

Utsikt från Tåsjöbergt mot väster och jämtlandsfjällen.
FOTO Quynh Houng Hjalmarsson.

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com