Norska och kanadensiska organisationerna
reagerar mot franska förslaget om 144 MHz

Posted by Erik SM7DZV on 15 juli, 2019 in Nyheter |

Det franska förslaget att mota ut amatörradion från bland annat tvåmetersbandet, 144 – 146 MHz, har fått de nationella amatörradioorganisationerna i bland annat Norge och Kanada att reagera.

SSA:s linje är att arbeta koordinerat, för att åstadkomma en gemensam linje inom hela IARU.  Rapport från SSA är att vänta inom kort.

 

NRRL:”Svært uberettiget”
NRRL, Norsk Radio Relay Liga, vänder sig kraftigt mot förslaget, som man finner oberättigat, och skriver:

Dette forslaget oppleves som svært uberettiget av radioamatører og radioamatørorganisasjoner verden over og har allerede skapt et stort engasjement blant mange radioamatører i Norge. NRRL henvender seg derfor nå til Nkom med et sterkt ønskeom at Nkom stiller seg negativtil dette forslaget i det kommende ”CEPT Conference Preparatory Group meeting” i august i år.

RAC Kanada: ”Stödjer IARU:s motstånd mot det franska förslaget” 
Motsvarande kandadensiska organisation, RAC, Radio Amateurs of Canada, informerade den 3 juli på sin hemsida om förslaget. RAC uttrycker i artikeln förståelse för den oro som det franska förslaget har vållat inom amatörradion. RAC skriver i sin information:

Formellt är förslaget inte på föredragningslistan för några andra regionala grupper som förbereder sig för WRC-19. RAC har meddelat den kanadensiska tillsynsmyndigheten, Innovation, Science and Economic Development Canada, att vi stödjer IARU:s motstånd mot det franska förslaget och dess åtgärder för att försvara amatörradions världsomspännande primära tilldelning samt att vi skulle motsätta sig alla liknande förslag om omfördelning i region 2 (Nord-och Sydamerika).

Länkar
NRRL skrivelse
(pdf):  
RAC Bulletin,  Kanada

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com