Rolf SM5MX tipsar om nyutkommen bok
Om svensk signalspaning: Kalla kriget

Posted by Erik SM7DZV on 25 juli, 2019 in Bokanmälan, Nyheter |

Klicka på bilden för länk till förlagets presentation.

I sin serie om svensk underrättelsetjänst, den svenska signalspaningen och dess historia, har vår amatörradiokollega Jan-Olof Grahn – a k a SM5DKH – just utkommit med den senaste delen, OM SVENSK SIGNALSPANING: Kalla kriget.

Jan-Olof har varit chef för den militärt inriktade delen av FRA:s verksamhet.

Jag håller ett exemplar av boken i min hand men har än så länge bara tittat på bilder och läst några korta stycken. Det är nog en inte alltför djärv gissning att många av oss kommer att finna denna bok alldeles särskilt intressant, för den handlar om en epok som många av oss aktiva radioamatörer själva upplevt.

Vad får egentligen sägas?
De flesta, som gjort sin värnplikt vid FRA och kanske t o m arbetat där, har förmodligen åtskilliga gånger fått frågor om verksamheten från vänner och bekanta och då blivit osäkra om vad som kan sägas. Ett förstaintryck av boken är faktiskt också att man får en mycket klar bild av vad som idag är officielt och inte. Även det tackar vi Jan-Olof för!

Rolf SM5MX

 

Länk:
Bokus: Fler böcker av Jan-Olof Grahn.

NOT:
Medströms bokförlag ger ut illustrerade faktaböcker. Till ämnena hör kultur och kulturarv, historia och populärvetenskap.
Länk till förlaget.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com