Stora svenska framgångar
vid NM i rävjakt i Kongsberg

Posted by Erik SM7DZV on 22 augusti, 2019 in Nyheter |
Uppdaterat 2019-08-23.

Bosse SM5CJW, färsk tredubbel nordisk mästare 2019. Fighting face under tvåmetersjakt. Bilden är från VM i Serbien 2012, men samma kläder och utrustning.
FOTO: Privat.

Nordisk mästare på 80 meter i M60 blev Peter Ljungström SM5KMU, Västerås.
Foto (2018) © Urban Olsson SM5OXV.

Stora svenska framgångar noterades under den senaste helgen vid de nordiska mästerskapen i rävjakt i Kongsberg i Norge. I M70 noterades Bo Lenander SM5CJW för tre guldmedaljer: i sprint samt på två meter och 80 meter.

I sprint M60 blev det tredubbelt svenskt på prispallen genom Peder Haugaard-Pedersen SM0GNS, före Peter Ljungström SM5KMU och Robert Petersson SM6GHS. Samma trio, men i annan ordning, fanns med på pallen när prisutdelningen förrättades efter tvåmeterjakten.

Henrik Lindell tog hem 80m-jakten
Uppmärksammas bör även Henrik Lindell, som tog hem 80m-jakten totalt.

Se upp för Peter nästa år
Peter Ljungström SM5KMU är en löpstark rävjägare och säkerheten själv ute i skogen. Peter är en löpare som ytterst sällan, eller aldrig, gör en riktigt dålig tävling. Han är 69 år och byter alltså klass 2020. En inte alls vågad gissning är därför att Peter nästa år kommer att toppa många resultatlistor i M70.

I klassen herrar 70 (M70) segrade på två meter Bo Lenander SM5CJW före Leif Zettervall SM5EZM med PA Nordwaeger SM0BGU på femte plats och Gunnar Svensson SM0-6689.

 

Trippel svenskt i M60 på två meter
I Herrar 60, fortfarande på två meter, gick det om möjligt ännu bättre med tredubbelt svenskt i toppen: Robert Petersson SM6GHS segrade före  Peter Ljungström SM5KMU och Peder Haugaard-Pedersen SM0GNS.

 

80 meter
På 80 meter segrade i M60 Peter Jungström med Peder Haugaard-Pedersen på tredje plats. I herrar 70 segrade Bo Lenander före Gunnar Svensson och Leif Zettervall. På 80 meter, M50, segrade Henrik Lindell.

 

Sprint
I sprint, M70, segrade Bo Lenander. I klassen herrar 50, M50, segrade Ingvar Ehrsson. I M60 blev det också tredubbelt svenskt. Peder Haugaard-Pedersen segrade före Peter Ljungström och Robert Petersson.

 

Jessica vann tre guld
Jessica Ehrsson i klassen damer 21, W21, noterades som etta i sprint samt på två meter och 80 meter. Jessica segrade på walkover, win by default, eftersom inga ytterligare tävlande ställde upp i damernas seniorklass.

 

Länk:
Radioorientering Norge. Lägg särskilt märke till Route analyse för de tre olika tävlingsformerna, där effekterna olika vägval framgår.
Erik SM7DZV

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com