Här visas Sveriges modernaste stridsflygplan
JAS 39E Gripen under flygdagen i Ronneby

Posted by Erik SM7DZV on 26 augusti, 2019 in Nyheter |

Under flygdagen i Ronneby visades för första gången Sveriges modernaste stridsflygplan JAS 39E Gripen för en större publik.
FOTO © Erik Nyberg SM7DZV.

Den 25 augusti firade F17 i Kallinge flottiljens 75-åriga tillvaro. Det skedde under en flygdag, när Sveriges modernaste stridsflygplan JAS 39E Gripen för första gången viades upp för en större publik. En enda gång tidigare har planet lämnat provflygningsbasen i Linköping, den gången landade man i Vidsel i Norrbotten.

Flygdagen i Kallinge i kanten av Ronneby, Blekinge, drog 31 000 besökare. Inte illa, men mindre än vad Försvarsmakten hade tagit höjd för. Soligt och högsommarväder sedan morgondimman lättat. En del kvardröjande moln utgjorde inget hinder för  den dagslånga flyguppvisningen.

Läs mer om flygdagen i Blekinge Läns Tidning:

Inte minst gamla tekniknördar, födda under andra världskriget, uppskattade till fullo uppvisningen av den klassiska brittiska Spitfiren.
FOTO © Erik Nyberg SM7DZV.

SAAB-tillverkade flygplansmodeller, som haft F17 som hemmabas, under sin uppvisning.  Uppifrån och ned  37, 35, SK60, 29 och 39 Gripen. Saknas på bilden gör 32 Lansen och B18 som flög egna uppvisningar.
FOTO © Erik Nyberg SM7DZV.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com