IC-705 ICOM aviserar ny QRP-rigg

Posted by Erik SM7DZV on 1 september, 2019 in Nyheter |

Bild på den kommande QRP-transceivern IC-705.
Klicka på bilden för länk till Tokyo Ham Fair på youtube.

Tokyo Ham Fair pågår 31 augusti – 1 september. I går presenterade ICOM en ny QRP-rig, IC-705, som kommer att börja säljas om ett drygt halvår, under våren 2020. Med inbyggt batteri kommer stationen att ge fem watt ut i antennen. Finns det tillgång till 13,8 volt utlovas tio watt output.

Stationen kommer att gå på kortvåg, 2 meter och 70 centimeter. Enligt förhandsreklamen kommer radion att ha inbyggd wifi, blåtand, D-Star och GPS. Den kommer att vara försedd med samma modell av 4.3″ display som IC-7300/9700. Radion är 20 centimeter bred, 8 centimeter hög och 8,5 centimeter djup. Vikten uppges bli cirka ett kilo utan batteri. Limmareds Radio och Data uppger på sin hemsida att det i leveransen kommer att ingår antenn för VHF/UHF, HM-243 monofon samt batteri BP-272 7.4vdc 2000mAh.

Några uppgifter om pris finns inte i dagsläget.

 

ICOM:s förra QRP-station kom 2002
År 2002 släppte ICOM sin förra QRP-station IC-703, som snabbt blev populär men som också försvann från marknaden tämligen snabbt. Läs mer om IC-703 på Rigpix.
https://rigpix.com/icom/ic703.htm

Elecraft KX2
En annan QRP-station som väger mindre än hälften (370 gram) så mycket som den som ICOM nu börjar lansera är Elecrafts kända QRP-sändare för kortvåg — KX2.

Hur mycket högteknologiskt lull-lull
är radioamatören beredd att betala för?

I slutänden kommer de blivande kunderna att få lov att ta ställning till sina egna tekniska önskemål och därmed relaterade behov. Frågan handlar om hur mycket högteknologiskt lull-lull radioamatörerna är angelägna att ha och betala för. När den enskilde vet vad hen vill ha och känner till pris och prestanda, då börjar det bli dags att bestämma vilken station som ska köpas.

Erik SM7DZV

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com