Radioträffen på Tångahed — En favorit i repris
Boka den 29 augusti för nästa års meeting

Posted by Erik SM7DZV on 1 september, 2019 in Nyheter |
Publicerat 2019-09-01. Uppdaterat med fler bilder 2019-09-03.

Ewe SM7BHM t.h. från Kristianstad diskuterar en detalj i sitt utbud.
FOTO © Erik SM7DZV

Dicken SM6HNS.
FOTO © Erik SM7DZV

Den 31 augusti inträffade årets radiomeeting i Tånga Hed. Soligt, gemytligt och trivsamt.  Årets största västsvenska radiomeeting var precis som sina föregångare.

– Det gick runt i år, det gjorde vi inte förra året, säger Dicken SM6HNS som är en av arrangörerna. Vi sålde slut på lotterierna, så i år gick vi inte back rent ekonomiskt.

Gick runt ekonomiskt i år
Radioträffen i Tångahed är gratis för besökare, utställare och marknadsknallar. Det kostar inget att gå in som besökare, och arrangörerna tar inte ut några avgifter av utställare eller marknadsknallar. Det som krävs är man klarar av att sälja lottringarna och att korv- och läskförsäljningen går bra. I år lyckades man. Lotterna gick åt och korven tog slut. Förra året gick man minus. Årets framgång ledde till att man redan nu bokade Tångahed även för nästa år. Nytt datum att skriva in i almanackorna är 29 augusti 2020.

Radioloppis under träffen på Tångahed 2019.
FOTO © Erik SM7DZV

Dicken  — trött och solbränd vid dagens slut
– Men jag var väldigt trött och mycket solbränd, när kvällen kom, säger Dicken. Vi hade vansinnig tur med vädret. Det hade regnat dagen innan och efteråt, men under hela lördagen hade vi stålande sol. Jag var knallröd i skinnet, när kvällen kom. Jag var utomhus den största delen av dagen. Jag gick några steg i taget, träffade folk jag kände och pratade en stund, och så höll det på. När kvällen kom visade stegräknaren att jag ändå hade gått mer än sju och en halv kilometer.

Cirka 500 besökare
– Vi hade runt 500 besökare, säger Dicken. Det är svårt att ange exakt eftersom besökarna inte behöver betala entréavgifter. Men utställarna Peter SM6VKC och Manuel från Limmared, som höll till inomhus, fick kanske inte sälja så mycket som de hade hoppats på. Vädret var alldeles för bra utomhus.

”Det sociala tjatet värt väldigt viktigt”
– Det var trevlig stämning och vi är väldigt nöjda, summerar Dicken. Utöver möjligheterna att köpa radioprylar av alla sorter så ger möjligheterna att träffa gamla kompisar och radioamatörer stor behållning. Det social tjatet är värt väldigt mycket. Det blev en väldigt lyckad dag.

Erik SM7DZV

 

Tånga Hed — Kommers och återseenden:  Knallar från alla håll. Hundratals besökande radioamatörer, som kanske inte sett varandra på ett år eller mer.  Oändligt mycket att tala om och berätta. Här har Eric SM6JSM t.h precis träffat gamle vännen och danske knallen Ivan OZ7IS.
FOTO © Erik SM7DZV.

Ingen Fieldday utan långväga besökaren Sven-Erik SM5YZE från Uppsala.
FOTO © Erik SM7DZV

Kurt SM6BZE från Trollhättan besökte Tångahed, trots att han tvingades lägga ned amatörradion sedan hans bostadsrättsföreningen beslutat anse att hans antenner var för fula.
FOTO © Erik SM7DZV.
Klicka på bilden för att läsa våra artiklar från 2016.

Trogne loppis- och fielddaybesökaren Janne SM5SUH från Ödeshög fanns naturligtvis på plats.
FOTO © Erik SM7DZV
Klicka på bilden för att komma till Jannes Resor
för att se alla hans bilder från årets Tångahed.

Björn SA6AVB, Skara, med gammal militär station.
Se länk Försvarets militärhistoriska telesamlingar.
FOTO © Erik SM7DZV

Malte från Karlsborg SM6YJS — inte heller i år missade han träffen på Tånga Hed.
FOTO © ErikSM7DZV

Kenneth SM6MLH och Åke SM7NJD träffades på 1980-talet under en bussresa till Friedrichshafen. När de nu råkade träffas på Tångahed var glädjen ömsesidig.
FOTO © Erik SM7DZV

Länkar

Amatörradionyheterna 2016-08-27: Om hur Tångahedsträffen organiseras.

Försvarets militärhistoriska telesamlingar: Arméns lätta radiosatationer under 1900-talet.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com