Deltagare från nio länder vid SYLRA-mötet i Norge

Posted by Erik SM7DZV on 14 september, 2019 in Nyheter |

SYLRA-deltagarna 2019 på besök i Morokulien.
FOTO: Privat

Ulla SM3XAX var en av de svenska deltagarna vid SYLRA-mötet, med deltagare från nio länder, i Lilleström, Norge, under förra helgen. Ulla rapporterar här från träffen.

Den 5 september var det incheckning för de 18 deltagarna och deras OM:s. Våra trevliga norska värdar Ingrid LA8FOA och Unni LA6RHA tog emot oss i hotellfoajén. Deltagarna kom från USA, Australien, Tyskland, Island, Finland, England, Danmark, Sverige och Norge. Allt som allt var vi 28 st registrerade deltagare YL:s och OM:s. På kvällen var det styrelsemöte som pågick i cirka tre timmar.

Besök i Morokulien
Den 6 september besöktes Morokulien radiostation, där vi YL:s fick information om föregående dags styrelsemöte medan vi fikade och intog den traditionella SYLRA-tårtan. Därefter blev det radioköra från amatörstationen Morokulien som har två anropssignaler; den norska LG5LG och den svenska SJ9WL. Stationens QTH är precis på gränsen mellan Norge och Sverige därav två olika signaler.

 

Ett antal SSB kontakter blev det samt några QSO på CW. Nöjda, efter en händelserik dag begav vi oss tillbaks till Lilleström, via Charlottenberg i Sverige där vi intog god middag.

Eidsvoll den norska nationens födelseort
Den 7 september reste vi till Eidsvoll, en timmes bussväg från Lilleström. Eidsvoll är den ort där den norska konstitutionen skrevs under den 17 maj 1814. Vi blev guidade runt i byggnaden och fick historien berättad för oss av en fantastiskt duktig guide. Efteråt blev det kaffe/the och våfflor på norskt vis vid den närliggande serveringen. Senare på kvällen serverades ”gala dinner ” på hotellet med trerätters meny. Deltagarna bidrog med sång och annan underhållning under hela middagen. Mycket gott och trevligt !

Jag vill tacka Ingrid och Unni för ett par fantastiska och välorganiserade dagar i Lilleström och jag ser redan fram emot nästa SYLRA möte som kommer att äga rum i Finland 2021.

Ulla Larsson SM3XAX
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com