Stopp för Kasperskyprodukter
hos amerikanska myndigheter

Posted by Erik SM7DZV on 16 september, 2019 in Nyheter |

Sedan förra tisdagen (10 september) är myndigheter i USA officiellt förbjudna att att använda cybersecurity-produkter som tillhandahålls av eller använder programvara tillverkad av rysslandsbaserade Kaspersky Lab. Bestämmelsen gäller såväl cilivla som militära myndigheter. (Nextgov 2019-09-09)

Lagen är ett svar på oro från den amerikanska underrättelsemyndigheter om att Kasperskys ledare – av vilka vissa är tidigare ryska underrättelsetjänstemän – har nära band till ryska regeringspersoner. Amerikanska tjänstemän har också uttryckt oro över att rysk lag skulle tvinga företaget att dela känslig cybersecurity-information om amerikanska byråer som samlats in via sin plattform med den ryska regeringen.

 

Ny lagen gäller även tjänster till federala myndigheter
De amerikanska myndigheterna hade tidigare ålagts av Homeland Security Department att ta bort alla Kaspersky-produkter från sina system senast i oktober 2017. Den nya regeln utvidgar nu regeln att även gälla företag som tillhandahåller tjänster till federala myndigheter.

Regeln begränsar alla federala byråer från att köpa eller på annat sätt ”kontraktera hårdvara, programvara och tjänster som utvecklats eller tillhandahålls av Kaspersky Lab eller dess relaterade enheter, eller använda sådan hårdvara, mjukvara eller tjänster för utveckling av data eller leveranser som först producerats i prestanda av kontraktet, ”som anges i avtalsklausulen som läggs till i den federala förvärvsförordningen. Regeln noterar att detta inkluderar underleverantörer på alla nivåer.

Erik SM7DZV

Länkar
Nextgov: U.S. Finalizes Rule Banning Kaspersky Products From Government Contracts 
Kaspersky: Hemsida

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com