Leif SM5BSZ testar och jämför SDR-mottagare

Posted by Erik SM7DZV on 1 oktober, 2019 in Nyheter |

Klicka på bilden för länk till Leifs SM5BSZ jämförande test av olika SDR-mottagare.

Leif Åsbrink SM5BSZ har blivit välkänd för många som sysslar med SDR, Software Defined Radio. På hans Youtube-kanal finns åtskilliga videos, där han i labbmiljö mäter och jämför prestanda hos olika SDR-mottagare.

I sin ”RX7compare”-serie jämför Leif följande SDR-mottagare:
— Perseus
— Airpsy HF+ Discovey
— Airspy HF+ Dual Port
— AFEDRI
— Airspy R2+Spyverter
— SDRplay RSP1

 

Bloggen www.rtl-sdr.com brukar ofta länka till – och summera – hans videos. Här är en länk från 25 september 2019: Leif Continues his Comparisons of the Airspy HF+ Discovery, RSP1, Perseus and More SDRs. Här presenterar man en av Leifs senaste videos, där han jämför de olika mottagarnas dynamikomfång.

Flera inlägg varje vecka
Bloggen publicerar i övrigt ett flertal inlägg varje vecka, där det mesta kretsar kring SDR och dess olika användningsområden. Den är att rekommendera för alla som vill hålla sig uppdaterade om det senaste inom SDR.

För er som vill botanisera vidare, så finns Leifs videos här,
på hans kanal på Youtube.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com