Janne SM5SUH om hur du kan göra loppisfynd:
”Boka ett bord och delta i för-kommersen
—innan de betalande besökarna släpps in”

Posted by Erik SM7DZV on 8 oktober, 2019 in Nyheter |
Uppdaterat 2019-10-08 klockan 21.45.

Janne SM5SUH under loppisen i Norrköping, den 5 oktober 2019.
FOTO Lennart SA5MMM.

Janne SM5SUH är sedan många år en trogen säljare på flertalet amatörradioloppisar i framför allt södra och mellersta Sverige. Janne har noterat, och irriteras över, att många fynd och godbitar plockas bort från borden innan dörrarna öppnas.

En del säljare, och till och med funktionärer, har då passat på att gå runt bland borden och plocka russinen ur kakan innan dörrarna öppnas för besökare och köplystna, som i många fall har åkt både 10, 20 och ibland ännu fler mil och som dessutom betalat entréavgifter blir insläppta.

”Boka ett eget bord om du vill göra fynd…”
— Jag tycker det är dags att informera besökarna vad det är som försiggår, om ni inte redan har sett detta, säger Janne SM5SUH. Vill ni ha en chans att göra riktiga fynd, ja då är enda sättet att boka bord så ni får den fördel som detta ger. Tråkigt men sant.

”Majoriteten säljare håller sig till spelreglerna”
Janne är noga med att betona att den stora majoriteten av säljarna håller sig till spelreglerna. Han pekar inte ut den senaste loppisen, den under lördagen i Norrköping, som på något vis är värre än andra. Janne framhåller att hans reaktion är allmän och gäller de flesta loppisar — men även den senaste i Norrköping.

Loppisen i Norrköping lockade 15-talet säljare. Cirka 200 personer besökte arrangemanget.

 

”Respektlöshet mot besökarna”
— Jag har varit med på loppmarknader som säljare i ganska många år, säger Janne. Allt ifrån de största till de minsta har jag förundrats över den respektlöshet gentemot besökarna som en del säljare och ibland till med arrangörer/funktionärer gång på gång visar.

”Borden kontrolleras och affärer görs upp
— innan dörrarna öppnas för de betalande besökarna”

— Vad det handlar om är det mer eller mindre ständigt återkommande fenomenet att borden noga kontrolleras innan insläpp av de säljare som finns innanför repen och affärer görs upp och grejer plockas undan innan den massa med människor vars närvaro är nödvändig för både säljare och arrangörer, överhuvudtaget får komma in.

”Ni som åker långa vägar till loppisarna:
Var säker på att ni missar många godbitar”
— Ni som åker 10, 20 kanske 30 mil ibland för att göra fynd, ni kan vara ganska säkra på att en hel del av dessa fynd ni hoppas på aldrig kommer er tillgodo.

”Säljarna ska inte göra affärer med varandra
innan besökarna fått komma in”

— Det kanske inte alltid är informerat att detta inte får ske men jag tycker att om det är en tid angiven för insläpp då skall man visa de tillresande, vars närvaro är nödvändig, hänsyn och ge dem chansen att köpa som alla andra.

”Ska det vara tillåtet att bete sig hur som helst?”
— Det är pengar som styr och har man en chans att göra ett klipp verkar det vara tillåtet att bete sig hur som helst. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett detta, alltifrån Eskilstuna till små källarloppisar och i ett flertal gången även påpekat detta för personerna i fråga men det verkar inte hjälpa alls.

”Hyr ett eget bord om du vill göra fynd”
— Så jag tyckte det var dags att informera besökarna vad det är som försiggår om ni inte redan har sett detta. Vill ni ha en chans att göra riktiga fynd, ja då är enda sättet att boka bord så ni får den fördel som detta ger. Tråkigt men sant.

Erik SM7DZV
(35 mil enkel resa)

Länk:
Mer bilder från Norrköpingsloppisen på Jannes resor.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com