Full fart på loppiskommersen i Handen

Posted by Erik SM7DZV on 26 oktober, 2019 in Nyheter |

Fler besökare på loppmarknaden i Handen än förra året.
FOTO © Göran Uvner SM7DMY.

Fler besökare än förra året och något fler utställare, övervägande positiva omdömen, sammanfattar Lars-Erik SM0FDO.
FOTO © Göran SM0DMY

Dagens Mecka för radioamatörer från hela östra Sverige och några från andra landsändar också, var utan tvekan loppmarknaden i Handen.

Som vanligt hölls den i regi av SK0QO, Södertörns Radioamatörer, och det var en nöjd arrangör, SM0FDO Lars-Erik Jacobsson, som summerade resultatet för Amatörradionyheternas utsände när utställarna började packa ihop sina kvarvarande prylar.

-Absolut fler besökare än förra året då det var ca 300 menade Lars-Erik, som också kunde räkna in några fler utställare än tidigare, 67 st. Bland utställarna fanns det naturligtvis både nöjda och inte fullt så nöjda säljare, men en snabb rundfrågning visade ändå på att de positiva omdömena övervägde.

Ta del av loppiskänslan. Titta på 27 sekunder video från Handen:

 

Mässan i Handen — lite grann från ovan.
FOTO © Göran SM0DMY

Dagens köp — En diskret kortvågsantenn
Undertecknad som just nu av olika sociala anledningar behövde en antenn av det lite mer diskreta slaget, kom hem med en vertikal multiband antenn av modell fiskespö.

Det gäller att starta mjukt och diskret för att testa omgivningens, och inte minst den äkta hälftens, reaktioner innan man drar på med lite kraftigare grejor. Då kan den kanske tjäna som mobilantenn på ”ölandstraktorn” på somrarna. Eller som metspö på kajen i Borgholm. Kommande testresultat kommer möjligen att redovisas här vid senare tillfälle.

Göran SM7DMY

 


Länk ännu fler bilder:
Janne SM5SUH besökte också loppmarknaden i Handen. Jannes bilder finns på nätet under jannesresor.se > 2019 >Loppis i Handen.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com