Motala Radioklubb SK5SM besökte
Karlsborg, SSA:s arkiv och Vaberget

Posted by Erik SM7DZV on 27 oktober, 2019 in Nyheter |

– QSL-kort är mitt liv, säger SM6JSM Eric och visar upp arkivet.
FOTO © Lennart SA5MMM

– This is my life, säger SM6JSM Eric och visar stolt upp arkivet med några hundra tusen QSL. I rummet intill finns tidskriftsarkivet med både svenska och utländska amatörradiotidningar.

Om det nu finns en radioamatörernas Bucket List så borde Grimeton, Eskilstunaloppisen, SSA:s årsmöte och kanske ett besök till SSA:s kansli i Karlsborg vara med på den listan. För några av oss var det första gången filialen i Karlsborg besöktes.

 

SSA:s arkivpolicy
Resan började redan 09.30 SST vid Rundradiomuseet i Motala. Efter en fin resa tog Eric emot oss på Flygfältsvägen 29 där lokalerna finns. Vi började med att gå igenom SSA:s Arkivpolicy.

Det som arkiveras är bland annat protokoll, bokslut, nationella tidskrifter som t.ex. QTC, böcker, SSA-bulletinen (som skrivs ut och arkiveras) och så förstås QSL-kort. Samtidigt med kaffet visade Eric exempel på dokument som till exempel SSA:s stadgar från 1925, 1:a numret av QTC och några unika QSL-kort ända från 1920-talet.

Besök hos LWDXG på Vaberget
En annan programpunkt var besök på Vaberget och SK6WW Lake Wettern DX Groups QTH, som är mycket välutrustat och till exempel har olika rum för QRP och QRO-trafik.

Lennart SA5MMM

Vi som var med. SA5MMM Lennart. SM5CAK Lars Erik, SM5DK Lars-Eric, SM5SUH Janne, SM6JSM Eric, SM5BVV Morgan och Arne Blomberg.
FOTO © Lennart SA5MMM

Länk
Läs Lennarts hela rapport på Motala Radioamatörers hemsida.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com