FOI söker nya kunskaper
för det civila försvaret

Posted by Erik SM7DZV on 29 oktober, 2019 in Nyheter |

Kunskapsbehov frågas.
Illustration FOI

Sverige ska bygga ett nytt totalförsvar, där ett civilt försvar är en viktig del. Men vad ska det civila försvaret göra? Och hur ser kunskapsbehoven ut? Det är frågor som Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, vill få svar på för att kunna bygga en strategisk kunskapsutveckling för totalförsvaret på längre sikt.

Arbetet med försvarsfrågor är i ständig förändring, i takt med frågan om vilka hoten är och vad som ska försvaras. När nu ett nytt totalförsvar ska byggas upp, finns inget facit att luta sig emot. Det skapar osäkerhet om vad som egentligen krävs, inte minst bland dem som ska bygga det nya civila försvaret.

 

FOI får som expertmyndighet ofta frågor från myndigheter och andra aktörer inom det civila försvaret. Många får svar i enskilda delar, men det saknas i totalförsvarsarbetet en övergripande systemförståelse, där tydliga ansvarsförhållanden och samordning är viktiga komponenter, enligt FOI-rapporten Kunskapsbehov för ett totalförsvar i förändring.

Länk:
FOI-frågor om nya totalförsvaret

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com