Håkans SM5AQD bilder från avvecklingen
av DX-peditionen till VP6R Pitcairn Island

Posted by Erik SM7DZV on 2 november, 2019 in Nyheter |
Uppdaterat 2019-11-02 klockan 23.10.

Första stegen på vägen hemåt och slutet på expeditionen: Till fots till Adamstown. ”Vägen mycket jobbig, sluttar enormt hela vägen 1,1 mile”, skriver Håkan SM5AQD i sitt mejl.

DX-peditionen VP6R är avvecklad. På fredagen var alla antenner nere samt alla radiostationer och slutsteg packade. Håkan SM5AQD, som varit med, meddelade i fredags via mejl att han då var på väg till Adamstown på Pitcairn. I morgon söndag (3 november) börjar hemresans första etapp med Bravehart till Mangareva.

Promenaden ner till Adamstown var mycket jobbig, sluttar enormt hela vägen 1,1 mile. Jag tror det tog ca 30-35 minuter Jag har lite problem med ett knä. Helt slut innan jag var framme.

Meralda VP6MW nu QRV på 40 och 15 meter
Vi träffade Meralda VP6MW Tidigare hade några av gruppen installerat en 40m vertikal, så hon kan aktivera både 40 meter och 15 meter. Vi fick en god kopp kaffe och hennes nybakade bröd. Meralda hon har en kaffeplantage, så jag köpte lite kaffebönor att prova hemma.

Fredag kväll: Avslutningsfest med rostbiff och tilltugg
Som tur var så fick jag och Arnie N6HC en retur tillbaka med en 4W bike. I kväll blir det rostbiff och lite tilltugg. Skall bli smarrigt. Teamet består av supergrabbar, det är ju inte bara radio utan en massa dödtid. Vi har alltid jäkla roligt. Jag känner de flesta sedan tidigare resor. Otroligt med olika historier och mycket skratt.

Lördag: plocka ihop det sista. På söndag börjar resan hemåt
I morgon lördag har vi lite att plocka ihop annars ledigt innan vi söndag åker tillbaka med Bravehart till Mangareva. Därifrån flyg till Papeete, fyra timmar — så vi är ganska långt ute. Några nätter i Papeete sedan till San Francisco. Därifrån – via Köpenhamn — till Arlanda.

Tack till alla SM ocvh skandinaver
Tack till alla SM och Skandinaver för alla QSO.

Bilder från antennrivningen
Håkan har tidigare skickat bilder från nedtagningen av antennerna för 160, 80 och 40-metersbanden, samt från nedpackningen av utrustningen.

Nedtagning av antennerna för 160-, 80- och 40-metersbanden den 31 oktober. 20- och 30-metersantennerna redan borta. Allt material inklusive radiostationer och generatorer redan borta.

 

QST har varit i kontakt med DX-peditionens ledare Glenn Johnson, W0GJ, och via honom har det framgått att vistelsen på Pitcairn inte varit någon promenad i parken:

Vi har haft flera dagar av kraftigt regn med hårda vindar”, sa Johnson till QST. ”Vissa vindbyar nådde upp till 45 meter per sekund. Vi har haft skadade antenner, som lyckligtvis alla har varit relativt enkla att fixa.

 

Vädret blev efterhand bli bättre, samtidigt som regnperioden närmade sig.

All utrustning packad: Slutstegen Acom 1500 i trälådor och Radios Flex 6700 i Pelicase.

Håkans second operator: Geckoödlan bekantar sig med riggen.

Erik SM7DZV

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com