Stockholm Norra och Nyköpings FRO
segrade i SL-testen i november

Posted by Erik SM7DZV on 19 november, 2019 in Nyheter |

QSL från SL7CA — Skånska Trängregementet i Hässleholm.

Höstens SL-test avgjordes den 9 november och resultaten är nu klara. Testen går i två klasser en för stationer med SL-signaler och en för övriga. Kontakter med SL-stationer ger högre poäng.

I telegrafidelen segrade SL0ZAH, Stockholm Norra med Lars SM0OY som operatör. SSB-delen vanns av SL5ZXR FRO Sörmland (Nyköping) med Erik SM5DRW som erfaren operatör. 80-meterbandet fungerade hyggligt medan 40 meter inte alls gick bra.

Klassen för digitala trafiksätt tilldrog sig inget intresse. Endast två loggar redovisades, vilka renderade deltagarna en poäng vardera.

SL är ett svenskt amatörradioprefix som tilldelas militära stationer. Vid samtliga svenska regementen fanns förr som regel alltid en amatörradiostation. Dessa stationer kännetecknades av prefixet SL. Det har funnits en ambition bland operatörer på amatörradiostationer vid nedlagda regementen att bevara de klassiska militära anropssignalerna. För flera nedlagda regementen förvaltas SL-signalerna av regementens kamratföreningar eller av FRO-avdelningar som åtagit sig uppdraget. Utöver ursprungliga anropssignaler från militära regementen kan FRO-avdelningar tilldelas SL-signaler, som är treställiga och där suffixet börjar med bokstaven Z.

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com