PTS: Intäkterna från mobilabonnemang minskar

Posted by Erik SM7DZV on 26 november, 2019 in Nyheter |

PTS generaldirektör Dan Sjöblom.
FOTO PTS.

För första gången på flera år viker operatörernas totala intäkter från mobilabonnemang. Samtidigt fortsätter datatrafiken i mobilnäten att öka. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) rapport Svensk telekommarknad för första halvåret 2019.

– Detta är en förändring som pågår just nu och vår ambition är att i framtiden lägga mer fokus på att följa och undersöka de nya tjänsterna inom elektronisk kommunikation, säger Dan Sjöblom, PTS generaldirektör.

Mobilabonnemang utan data drar ned
Intäkterna för mobilabonnemang minskade med två procent till den 30 juni 2019 jämfört med ett år tidigare. Skälet är att mobilabonnemangen med samtal men utan data fortsatt att minska samt att de rörliga intäkterna minskade med 18 procent.

Intäkter från övriga kommunikationstjänster ökar
Samtidigt ser PTS att operatörernas intäkter från elektroniska kommunikationstjänster och -nät i stort ökar, eftersom andra tjänster än de traditionella (som mobila telefonabonnemang, fast bredband och tv-tjänster) växer. Det handlar exempelvis om sakernas internet (IoT), röst- och meddelandetjänster och vissa innehållstjänster som levereras över internetanslutningen.

Länkar
Läs PTS nyhetsmeddelande 
Sida där rapporten kan hämtas

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com