”Vi borde alla förfäras över
Donald Trumps mobbning av Greta Thunberg”

Posted by Erik SM7DZV on 14 december, 2019 in Kommentar, Kommenterad nyhet |

Time Magazine omslag
Persson Of the Year 2019.
Photo by Evgenia Arbugaeva for TIME
Klicka på bilden för länk.

— Av Erik SM7DZV —

Följande nyhetskommentar saknar totalt anknytning till amatörradio. Skulle du som läsare anse att vår hobby inte har något som helst att göra med det som sker i resten av världen är mitt råd, att du omedelbart slutar läsa här.

Saken handlar om gränserna för ett socialt acceptabelt sätt att debattera på nätet. Det handlar om anständighet, respekt för andra människor samt ytterst om hur en av världens mäktigaste makthavare, av en tigande omgivning, kan tillåtas att nätmobba en tonåring och håna henne för en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

I den situtationen ser jag det som mitt ansvar att lyfta frågan.

 

Min upprördhet föranleds av att USA:s president Donald Trump, när Greta Thunberg — och inte presidenten själv — utsågs till Årets Person 2019 av tidningen Time Magazine, använde sitt twitterkonto för att ge sig på Greta Thunberg.

När Donald Trump nätmobbar Greta Thunberg handlar det om en — åtminstone sett till antalet levnadsår — vuxen person som nätmobbar en tonåring. Trump har mer än 60 miljoner följare på Twitter. Trumps mobbning av Greta Thunberg blir därmed såväl gigantisk som totalt avskyvärd och oförlåtlig.

Chris Cillizza vid CNN skriver på nätet:

Vi borde alla bli förfärade över Donald Trumps tweet om Greta Thunberg. Vår gemensamma humanitet borde säga ifrån att vi inte tillåter presidenten, eller någon vuxen, mobba ett barn, inte sant.

Att vi förlorat minnet av vår gemensamma humanitet är ytterst oroande. Det kan mycket väl bli det bestående arvet efter Trumps tid i ämbetet.”

Länkar
CNN (2019-12-13): We should all be appalled by Donald Trump’s tweet about Greta Thunberg
Time Magazine: Greta Thunberg — Person of the year 2019
CNN Politics (2019-12-11): Why Time picking Greta Thunberg will drive Donald Trump crazy

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com