Carlos CX7CO/SM0KCO visar Montevideo
för besökarna Eric SM6JSM och Brita SM6YBR

Posted by Erik SM7DZV on 17 januari, 2020 in Nyheter |
Uppdaterat 2020-01-18:

Här slutar berättelsen om Eric och Britas avslutande dagar i Sydamerika.  ETA Arlanda är söndag klockan 20.20. Det är Brita som håller i pennan:

24 timmar skall vi vara i Rio. Då skall vi hinna med Kristusstatyn en gång till. Förra gången var det ju dimma. Vi skall också vandra utefter stränderna Copa och Ipanema har vi tänkt.

Kl. 22.50 söndag kväll går vårt flyg till London och vi landar på Arlanda måndag 2020.01.20 kl. 20.20! Karin är snäll och hämtar oss. Känns tryggt.

Om vi mot förmodan inte hinner skriva något mer tackar vi alla som har följt oss, för alla era kommentarer och all positiv respons. Jag tackar Eric för vår absolut trevligaste, intressantaste m.m. resa vi gjort tillsammans. Tack för dina språkkunskaper. Där har jag inte bidragit med mycket…


Carlos CX7CO/SM0KCO överlämnar en gåva till Eric SM6JSM.
FOTO: Brita SM6YBR

(2020-01-17)

Slutet på Britas SM6YBR och Erics SM6JSM resa i Sydamerika närmar sig obvekligt. På tisdag, den 21 januari, kommer man att vara hemma i igen. Skulle det kunna vara helt felaktigt att tro att Erik på onsdag är tillbaka i gruvan — tillbaka på SSA:s arkiv ute på den nedlagda flygbasen i Karlsborg?

I början av denna vecka var Eric och Brita i Montevideo, där de träffade Erics amatörradiokompis Carlos CX7CO/SM0KCO. Carlos kom till Sverige 1975, arbetade bland annat på Ericsson och bodde i Sverige i 30 år innan han flyttade tillbaka 2005.

 

Resdagboken 2019-01-13:
Vi saxar ur Britas beskrivning i Resdagboken (måndag 13 – onsdag 15 januari 2020):

Nu skall han [Carlos] visa oss sin stad. Vi träffades i lobbyn vid 10-tiden. Körde först till bussterminalen där vi bokade biljetter med nattbuss till Porto Alegre i Brasilien den 14 januari. Så bekvämt att vara med bil igen. Sedan körde Carlos oss genom staden, ner till havet. Berättade om hur det såg ut när han växte upp. Då fanns det bara villor där. Nu är husen och tomterna uppköpta och massor med höghus är byggda utefter gatan som löper efter havet och strandpromenaden. Vi parkerade bilen och promenerade i de gamla kvarteren och tittade närmare på husen. En del väl underhållna, andra i dåligt skick, vilket upprör Carlos.

Han berättade mycket, gestikulerade och växlade mellan spanska och svenska. Eric fick översätta även från svenskan för Carlos röst var för svag för mina öron. När det var dags för lunch gick vi till den gata som har de bästa restaurangerna med det bästa köttet. Fullsatt restaurang utan textilier där stolar flyttas, porslin och bestick hanteras, servitörerna som försöker överrösta allt prat är inte det bästa för mina öron. Maten var god och vi fick ett glas vin. Det var bara att gilla läget och låta herrarna prata med varandra.

FOTNOT:
Här är Carlos antennfarm idag:

Dipol 40 meter lång med en öppen stege på 600 ohm.
Dipol med hembyggda traps för WARC-band: 12, 17 och 30 meter
Två elements Yagi för 40 meter.
Yagi för 20- och 15 metersbanden.
Sex elements Yagi för 10 meter.
Sex elements Yagi 6 meter.
Horisontellt polariserad 15 elements Yagi för tvåmetersbandet.
Horisontellt polariserad 16 elements Yagi för 70-centimetersamndet.

Den enda kommersiella antennen är dubbelbandaren för 20 och 15 meter. Resten är alla hembyggda.

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com