”När allt annat stannar fungerar amatörradion”

Posted by Erik SM7DZV on 6 februari, 2020 in Nyheter |

”När allt annat stannar
fungerar amatörradion.”
Klicka för länk.

Amatörradion fungerar, när allt annat stannar. Den sammanfattningen återkommer i varje nyhetsanalys efter varje förödande naturkatastrof. Just nu handlar det om radioamatörernas insatser under Australiens förödande skogsbränder.

Radioamatörer finns alltid på plats med sina kunskaper och sina utrustningar. Det är radioamatörer som först av alla lyckas upprätta kontakter med omvärlden, som är först att lämna rapporterna som krävs för att fatta beslut om räddningsinsatser och som finns på plats för att understödja räddningsarbetet tills samhällets egna kommunikationssystem har hunnit repareras och bli funktionsdugligt igen.

 

Australiensiskt nyhetsnätverk framhåller
radioamatörernas betydelse under räddningsarbetet
I början av januari uppmanades Australiens radioamatörer att göra sig beredda att hjälpa till eftersom de okontrollerbara skogsbränderna förstörde all telekommunikation i deras väg. Under lördagen i förra veckan hade det australiensiska medienätverket ABC en artikel om hur radioamatörernas erfarenheter visat sig värdefulla under skogsbrandskatastrofen. När mobilradionätet slutade fungera klev radioamatörer in och skötte de viktigaste radiokommunikationerna.

Erik SM7DZV

Länkar
ABC News (Australien): Amateur radio skills prove useful during bushfire emergencies
Amatörradionyheterna (2020-01-04): Australiens radioamatörer uppmanas rycka in när skogsbranden förstör telekommunikationerna

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com