SK6SAQ:s nya radioshack taget i bruk
Men invigningen dröjer — Alla prylar inte på plats

Posted by Erik SM7DZV on 15 februari, 2020 in Nyheter |

Amatörradiostationen SK6SAQ är inrymd i en containerliknande byggnad med en helt inglasad långsida mot alla som besöker världsarvet.
FOTO © Mats SM7BUA.

Text och foto Mats SM7BUA

Det nya radioshacket för SK6SAQ, amatörradiostationen i Grimeton, blev samlingsplatsen för ett antal radioamatörer som ville vara med och fira World Radio Day med specialsignalen 7S6WRD. Många var nog nyfikna på hur radioshacket skulle se ut, en container med ena långsidan helt i glas.

Två operatörsplatser med tranceiver och 1 kW slutsteg bemannades under dagen för QSO via cw och SSB på 80,40 och 20 meter. Antennparken bestod av 80 meters loop, en Lannabo log-periodic och den stora Rohde & Schwarz antennen. Från 09.00 fram till 19.00 kördes stationerna och drygt 500 QSO loggades, ibland under ordentlig pile-up.

Anders SM6CNN kör telegrafi på 20 meter under WRD 2020.
FOTO © Mats SM7BUA

Läs mer och se fler bilder —>

 

Sju operatörer under första dagen
Sju operatörer skiftade plats vid stationerna, en av dem var SM6CNN Anders, ordförande i Föreningen Sveriges Sändareamatörer. Han uttryckte sin glädje över det nya radioschacket och möjligheten att för besökare vid Grimeton göra PR för amatörradio.

Invigningen  fick vänta
Invigningen av det nya radioschacket kunde inte genomföras under World Radio Day eftersom en del av interiören inte är helt klar, men kommer förhoppningsvis att ske under sommaren.

Ytterligare en teknikattraktion vid Grimeton
Teknikattraktion Grimeton har fått ännu en attraktion för radio och teknikintresserade, så missa inte att svänga av E6:an och göra ett besök på denna plats.

Staffan SM6DOI kör SSB på 40 meter.
FOTO © Mats SM7BUA

Lars SM6NM under telegrafitrafik på 20 metersbandet.
FOTO © Mats SM7BUA

Amatörradions skyltfönster mot världsarvsbesökarna:
Kvällsbild av det nya radioschacket.

FOTO Mats SM7BUA

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com