Strömavbrott förstörde RTTY-test för EA8DED
Trots det — blev ändå etta i Afrika, sexa i världen

Posted by Erik SM7DZV on 29 februari, 2020 in Nyheter |
Uppdaterat 2020-03-02: Resultaten klara.

Omslagsbild för CQ Magazine, mars 2020: Lagbild för EA8DED som deltog i CQWW RTTY DX Contest 2019. Från vänster Charlie SM4RGD, Kumla, Ewe SM7BHM, Kristianstad, Anders SM7GXR, Broby, Kari OH2BP (lagledare) och Väinö OH9GIT.

Slutresultatet klart: Etta i Afrika,
 sexa i världen. Grattis!

Förstasidan av CQ Magazines kommande marsmummer pryds av EA8DED:s lagbild från CQWW RTTY DX Contest 2019. Testen gick i slutet av september och svenska lagmedlemmar var Charlie SM4RGD, Kumla, Ewe SM7BHM, Kristianstad, och Anders SM7GXR, Broby. De tre svenska lagmedlemmarna är alla aktiva i Scandinavian Amateur Radio Teleprinter Group, SARTG.

Teneriffa strömlöst under nio timmar
— Vi hade ordentliga problem. Vid lunchtid gick strömmen på hela Teneriffa och den var borta under nio timmar — under eftermiddagens hela öppning mot USA, säger Ewe. Vi räknar med att ha missat mellan 1500 och 1600 QSOn under strömavbrottet.

Väntar på resultaten
— Resultatet kommer i CQ Magazines marsnummer, och ännu så länge har vi bara sett bilden på tidningens förstasida. Vi hoppas att vi har placerat oss som fyra eller femma i världen, men vi vet ännu inte hur det gick, säger Ewe.

 

QTH på Teneriffa
— Team leader var Kari OH2BP och i laget ingick även Väinö OH9GIT.  Vårt QTH var på Teneriffa, hemma hos Kari. Han har ett hus där, och han har byggt upp radiostation och antennfarm.

Tredje året för Ewe.
Det var tredje året som Ewe deltog i denna test. RTTY har han kört sedan 1974. Resultat kommer att redovisas så snart de blir tillgängliga.

Länk:
Scandinavian Amateur Radio Teleprinter Group, SARTG. Eskil SM6DMG som sitter längst till höger på bilden från SARTG:s jubileumsmiddag, gick silent Key sommaren 2019.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com