Vad händer om 20 procent av personalen
inte kan komma till jobbet på sex veckor?

Posted by Erik SM7DZV on 12 mars, 2020 in Nyheter |
Uppdaterat 2020-03-14.

Anneli Bergholm Söder,
chef för MSB:s operativa avdelning
FOTO: MSB

Vad skulle hända om 20 procent av er ordinarie personalstyrka blir borta från arbetsplatsen under sex veckor?

Det är en av de frågor som MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ställer till myndigheternas beredskapsplanerare. Frågan ingår i en utredning för att skapa en samlad lägesbild av samhällets krisberedskap.

Hur ska myndigheter lösa situationen?
– Det är viktigt att poängtera att detta inte är en bedömning av hur läget ser ut nu. Fokus ligger på hur myndigheter ska lösa en situation då många i den ordinarie personalstyrkan inte kan komma till jobbet och/eller om det blir brist på varor och tjänster som är viktiga för verksamheten ska fungera, säger Anneli Bergholm Söder, chef för MSB:s operativa avdelning.

 

MSB kräver skarpa svar
Tanken på en allvarlig samhällskris i Sverige har under många år förefallit såväl abstrakt som teoretisk. Den aktuella spridningen av Coronavirus illustrerar handgripligt konsekvenserna av en sådan samhällskris på både individuella och samhälleliga nivåer. MSB har tidigare uppmanat ansvariga att beredskapsplanera sin verksamhet. Nu begär myndigheten in skarpa svar på hur detta arbete går.

20 procent av personalstyrkan borta under sex veckor
De som svarar ska utgå från en situation då 20 procent av ordinarie personalstyrka är borta från arbetsplatsen under sex veckor. Under två av dessa sex veckor är så mycket som 40 procent av ordinarie personal borta. Utgångspunkten är att se vad bortfallet ställer till med för att viktig verksamhet i samhället ska fungera.

LÄNKAR:
Läs hela informationen från MSB. Klicka här.  
Mera från MSB: Statsminister Stefan Löfven besökte MSB 

MSB  (2020-03-13): Stöd för att planera för bortfall av personal, varor och tjänster.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com