IARUMS — amatörradions vaktstyrka
mot intrång på amatörradiobanden

Posted by Erik SM7DZV on 24 mars, 2020 in Nyheter |

IARUMS logotype:
Inkräktare, vi hittar dem. vi bekämpar dem.

IARU Monitoring System, IARUMS, har skapats för att bevaka amatörradiobanden för söka efter och identifiera sändningar som görs av inkräktare:

”Det är viktigt eftersom omfattningen av alla sorts intrång växer kraftigt”, skriver IARUMS på sin hemsida på nätet. IARUMS förtydligar:

Ett antal nationella övervakningskoordinatörer och frivilliga vaktar våra band sedan många år. Men mer måste göras för att öka vaksamheten hos organisationer och länder där övervakningsgrupper saknas. Dessutom kan existerande grupper fortfarande hjälpa till genom att dela detaljerad information med andra över hela världen. Övervakning är ett lagarbete.

 

Från den 1 januari 2020 är Peter Jost, HB9CET regional koordinator för IARU Monitoring System (Region 1). Peter assisteras av Gaspar Miró, EA6AMM.

Att tänka på vid rapportering av intrång:
Intresserade och grupper som vill rapportera intrång på amatörradiobanden uppmanas att skicka sina observationer till den regionala koordinatorn. Bifoga följande information: din identifikation (organisation-callsign), frekvens, tid i UTC, datum, någon möjlig identifikation av signalen, mode, signalstyrka, och noteringar som kan hjälpa till att identifiera signalen, kanske uppgift om plats för mottagare. Dessutom är en ljudinspelning av signalen till stor nytta, helst i form av en waw-fil. Läs mer: IARU (2020-02-29): Monitoring System R1.  
OBS:
Notera länkarna under sidans rubrik.

Erik SM7DZV

 

Länkar
Ladda ned och läs senaste nyhetsbrevet om intrång på amatörradiofrekvenser: IARU Monitoring System Region 1,
Monthly Newsletter 2 – February 2020

Hitta alla nyhetsbreven här: IARUMS R1 Newsletters (2020-03-09)
IARUMS R1 monthly Newsletters

Läs om IARU:s övervakningssystem: IARU (2020-03-10)
Monitoring System (IARUMS)

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com