Torsten SM3NFB — XV3TH strandsatt i Danang

Posted by Erik SM7DZV on 28 mars, 2020 in Nyheter |

Torsten XV3TH sitter fast i Vietnam på obestämd tid. Coronasmittan har gjort att den gamle chiefen har blivit akterseglad i Danang. Sista flyget har för länge sedan gått. Dessutom är störningarna från elnätet så kraftiga att amatörradion inte kan användas mer än vid totala strömavbrott.

Över hela världen syns effekterna av coronapandemin. Enligt planerna skulle Torsten SM3NFB och hans hustru Quynh Huong återvända till Sundsvall den 11 april. Med det blir det inget. Makarna Hjalmarsson är strandsatta i Vietnam. Det går inga flyg. Att ta sig hem till Sverige är inte att tänka på.

Torsten ringde under torsdagen och berättade att det inte går att ta sig ut eller in i landet. Den som ska ut på gatan måste dessutom bära munskydd för att inte bli haffad av polisen.

Räknar med att tillbringa sommaren i Vietnam
— Hur länge det ska dröja innan situationen blir normal, är omöjligt att gissa, säger Torsten. Det går ingen nöd på oss här, men vi hade räknat med att komma hem till den svenska våren. Nu ser det ut som att vi inte kommer att kunna resa hem på många månader. Det är lika bra att inse att vi kommer att få tillbringa sommaren här i Vietnam.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com