WEBEX — En möjlighet att träffas över nätet
när virussmittan tvingar radioklubben att stänga

Posted by Erik SM7DZV on 28 mars, 2020 in Nyheter |

Håkan SM7FLD under SM7-möte på Öland 2019.
FOTO: Karin Hallbeck.

När medlemmarna i Kristianstads radioklubb SK7BQ inte kunde träffas på grund av den pågående virusepidemin skapade Håkan SM7FLD och Jakob SA7SOL sammanträdesrum på nätet, där medlemmarna kunde träffas, ses och samtala.

Den plattform man valde är Cisco WEBEX Meeting. Cisco är ett världsomspännande amerikanskt företag inriktat på nätverk och datorkommunikation. WEBEX finns en fri och en premium- eller betalversion.

Tillåter 100 deltagare samtidigt
Företaget uppger att den fria versionen tillåter anslutning av upp till 100 deltagare i en konferens samt obegränsad mötestid. För de flesta mindre eller normalstora föreningar lär det räcka mer än väl.

Handledning hur man kommer igång
Håkan SM7FLD och Jacob SA7SOL i Kristianstad har skrivit en kortfattad handledning om hur man kommer igång med WEBEX.

Ladda ned dokumentet här.

 

Mer information på nätet
Information om WEBEX finns på sajten https://www.webex.com/. På samma ställe finns sidan där man kan registrera sig för att få den identitet, som behövs för att själv kunna bjuda in till möten. För att delta som inbjuden gäst i ett möte eller en konferens behövs ingen sådan registrering.

Covid 19 försvårar handläggningen
När man registrerat sig med namn och epostadress kommer först en bekräftelse om att registreringen kommit fram. Därefter, inom ett till två dygn, kommer identitet och lösenord som behövs för att komma åt systemet och kunna bjuda in till och hålla i videomöten. Just nu varnar Cisco om att man till följd av den pågående pandemin kan behöva någon eller några dagar extra för att ordna formaliteterna.

Erfarenheterna i Kristianstad mycket positiva
Erfarenheterna från premiären hos SK7BQ i Kristianstad var mycket positiva:

— Allt fungerade och med lite vana blir det säkert ännu bättre när alla har skaffat web-kamera. Medlemmar som av olika orsaker har svårt att ta sig till klubblokalen var plötsligt med i gemenskapen med bild från egna radio-shacket, sammanfattar Ewe SM7BHM.

Länk:
Cisco: Information om hur man kommer igång.

Skärmdump
WeEBEX sida för registrering.
Klicka för länk.

 

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com