Uppfyll GDPR:s krav på klubbens hemsida
Utnyttja SK3GA:s text om integritetspolicy

Posted by Erik SM7DZV on 3 april, 2020 in Nyheter |

Henrik SA3BPE, Hudiksvall.

— Det är helt OK att använda vår text om integritetspolicy, säger Henrik SA3BPE, i Hudiksvalls Sändareamatörer. Det känns bara bra att kunna hjälpa till.

Alla som ägnar sig åt publiceringar på nätet är skyldiga att rätta sig efter Dataskyddsförordningen DSF. Förordningen är kanske mera känd under sitt engelska namn GDPR, som står för General Data Protection Regulation. Förordningen syftar till att stärka och harmonisera skyddet för levande, fysiska personer inom Europeiska unionen vid hantering av personuppgifter.

På nätet har Hudiksvalls Sändareamatörer, SK3GA, en sida om integritetspolicy, vilken på ett praktiskt och överskådligt sätt visar hur klubben hanterar frågan. Sidan kan mycket väl tjäna som mall för de radioklubbar som ännu inte tagit tag i frågan och mött lagstiftarnas krav. Sidan har skrivits av Henrik SA3BPE. Henrik förklarar att det är helt i sin ordning att radioklubbarna kopierar texten och publicerar den på sina egna hemsidor.

Erik SM7DZV

Redaktionell not:
Redaktionen anser att klubbar som utnyttjar erbjudandet att använda SK3GA:s sida om integritetspolicy bör kosta på sig att, av ren hövlighet, infoga en rad med tack till Henrik SA3BPE.

Länk:
Wikipedia: Dataskyddsförordningen

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com