Idag är det Maritime Radio Day — marintelegrafisternas egen helgdag

Posted by Erik SM7DZV on 14 april, 2020 in Nyheter |

På årsdagen av Titanics förlisning högtidlighålls årligen Maritime Radio Day för att påminna om nära 90 års radioservice för sjöfart och sjöfolk. Från starten 1900 användes radiokommunikation av fartyg och kustradiostationer i stort sett fram till utgången av 1900-talet. Maritime Radio Day, MRD, genomförs i år, liksom alla år, den 14 april från 12.00 UTC till 15 april 22.00 UTC.

Detta är årets bästa tillfälle att kommunicera med före detta radio officers/marina telegrafister och kustradiostationsoperatörer i hela Europa och resten av världen. Alla band från 160-10 m inklusive WARC-band kan användas. Sändningsslaget ”modet” är naturligtvis telegrafi.

 

Registrera dej om du vill delta
För att delta, registrera ditt namn, anropssignal, namn på ditt sista eller favoritfartyg tillsammans med dess anropssignal på denna webbplats  Om du klickar på ”resultlist of MRD” och ”Download system-resultlist as PDF-file” kan du se vilka som har skrivit in sig hittills i år.

ROA kämpar mot tyska kollegor

Det skulle vara bra om vi kan få så många medlemmar som möjligt att delta i denna aktivitet och skicka in sina loggar, så att det engelska deltagandet blir det största. Vi kommer dock att som alltid möta hårt motstånd från våra tyska kollegor, skriver Robin G3OGP, ordförande för den brittiska organisatonen ROA, The Radio Officer´s Association.

Länkar:
Amatörradionyheterna: Artiklar vi skrivit om Maritime Radio Day under åren som gått.

 

Maritime Radio Day. Till minne av alla sjömän som följt sina fartyg i djupet.
QSL-kort utgivet av seefunker.de. Klicka på bilden för länk.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com