Ulla SM3XAX berättar om MS Sonette/SLIT

Posted by Erik SM7DZV on 14 april, 2020 in Nyheter |
Detta är en MRD-artikel som vi första gången publicerade den 14 april 2016.

Sonette SLIT_redigerad

MS Sonette från Perl Shipping, Landskrona. Första båten för telegrafisten Ulla, SM3XAX.

Radiohytten SONETTE SLIT_redigerad Ulla SM3XAX i Stöde  skrev för fyra år sedan om den första båten hon arbetade på som gnist och om sina första erfarenheter i yrket:
—  Här kommer två bilder från min första båt jag jobbade på som gnista. Båten hette MS Sonette/SLIT och gick med bilar och bulk.

Läs Ullas berättelse: —>

MS Sonette från Perl Shipping, Landskrona
Här kommer två bilder från min första båt jag jobbade på som gnista. Den hette Sonette /SLIT. Rederiet hette Perl Shipping AB från Landskrona men var chartrade av Wallenius därav märket OW på skorstenen.

Vi transporterade bilar och bulk. Under tiden jag jobbade på båten februari till november 1974 trafikerade vi Rotterdam- USA:s västkust -Canadas västkust, Japan och Sydafrika och återvände till Europa i november för avmönstring.

“Att jag bara vågade…”
Jag var 22 år när denna nio månaders resa gjordes. Idag fattar jag inte hur jag vågade ta ett så ansvarsfullt jobb vid så unga år.

“Mottagaren slocknade när jag sände”
Det var en äventyrlig men spännande resa. Bland annat så hade jag problem med min mottagare på överresan till USA. Varje gång jag sände med sändaren, slocknade mottagaren i någon minut. Detta innebar att vid varje anrop till en kustradiostation var jag tvungen att be dem vänta med att svara mig en liten stund. Det var kämpigt och fartygets anropssignal är mycket talande för detta första äventyr.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com